Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 02 /14:25

Prekybos tinklas „Iki“ perka startuolį „LastMile“

Šią savaitę UAB „Palink“ ir UAB „Greituolis“, valdančios mažmeninės prekybos interneto platformą „LastMile“, akcininkai pasirašė akcijų pirkimo pardavimo sutartį. Pagal ją UAB „Palink“, gavusi Konkurencijos tarybos leidimą, ketina įsigyti 67 proc. UAB „Greituolis“ akcijų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / „Iki“ nuotr.

Į Konkurencijos tarybą sutarties šalys ketina kreiptis jau artimiausiu metu. Po sandorio užbaigimo UAB „Greituolis“ steigėjai liks bendrovėje ir toliau bus atsakingi už verslo plėtrą bei vystymą.

„Tai yra labai logiškas ir gerai apgalvotas mūsų žingsnis. Niekada neslėpėme, kad turime ambicijų plėstis e-komercijoje. Tai diktuoja ne tik labai aiškios ir matomos apsipirkimo įpročių tendencijos, bet ir mūsų siekis būti dar arčiau savo klientų, pasiūlyti jiems patogius ir greitus apsipirkimo būdus“, – sako UAB „Palink“, valdančios „Iki“ prekybos tinklą, generalinė direktorė Nijolė Kvietkauskaitė.

Ji priduria, kad su „LastMile“ platforma prekybos tinklas bendradarbiauja jau daugiau nei pusantrų metų, tad šis sandoris – natūrali bendradarbiavimo tąsa, dar labiau stiprinanti „Iki“ veiklą e-komercijos segmente.

Turėtas „LastMile“ akcijas „Iki“ valdytojai parduos ir valstybės valdomos „Ignitis grupės“ įsteigtas „Ignitis“ inovacijų fondas, kurį valdo bendrovė „Contrarian Ventures“. Dėl konfidencialumo įsipareigojimų „Ignitis inovacijų fondas“ negali atskleisti valdyto akcijų skaičiaus bei sandorio vertės, teigiama „Ignitis grupės“ pranešime.

Pasak „Ignitis grupės“ inovacijų vadovo Pauliaus Kozlovo, viena pagrindinių priežasčių, lėmusi sprendimą parduoti akcijas yra ta, kad „LastMile“ pastaraisiais metais sustiprėjo ir tapo rimta žaidėja rinkoje, kas fondui leido pasiekti finansiškai patrauklų susitarimą.

„Fondas prisidėjo prie „LastMile“ augimo ir tikime, kad bendrovė ir toliau demonstruos puikius rezultatus. Į startuolį investavome dar tuo metu, kai šis žengė pirmuosius žingsnius. Jis fondą sudomino ne tik didelėmis ambicijomis, bet ir savo dėmesiu e-mobilumui, tvaresniems prekių gabenimo sprendimams. Bendrovei sustiprėjus ir toliau savo dėmesį skiriant elektroninės komercijos plėtrai, logiškas rizikos kapitalo fondo žingsnis yra pasitraukti iš šios sėkmingos investicijos“, – pranešime teigė P.Kozlovas.

„Ignitis“ inovacijų fondas į „LastMile“ 2019 metų liepą investavo 50 tūkst. eurų. Šią pirminę investiciją „LastMile“ panaudojo savo verslo ir platformos vystymui.

UAB „Greituolis“, valdantis „LastMile“, šiuo metu turi didesnę nei 130 tūkst. vartotojų bendruomenę. „LastMile“ klientai gali rinktis produktus iš daugiau nei 30 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro virš 28 tūkst. prekių. Bendrai kasdienių prekių pristatymo paslauga veikia visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas