Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras pažadėjo „Uber“ kuo greičiau suderinti bendrovei trukdančius teisės aktus

Premjeras Algirdas Butkevičius sako palaikantis keleivių vežimo paslaugas vykdančios bendrovės „Uber“ atėjimą į Lietuvą bei ragina institucijas greičiau suderinti tokiai veiklai trukdančius teisės aktus.
Premjeras Algirdas Butkevičius priėmė „Uber“ atstovus
Premjeras Algirdas Butkevičius priėmė „Uber“ atstovus / Vyriausybės nuotr.

„Būtina operatyviai spręsti klausimus, kurie leis kaip galima greičiau pradėti veiklą šalyje – suderinti teisės aktus, užtikrinti skaidrų mokesčių administravimą ir pajamų surinkimą, todėl pavedžiau Susisiekimo ministerijai bei Valstybinei mokesčių inspekcijai bendradarbiauti ir operatyviai spręsti šiuo klausimus“, – pranešime spaudai teigė premjeras po trečiadienį vykusio susitikimo su „Uber“ atstovais.

Kaip teigia A.Butkevičius, Lietuva siekia pritraukti investicijų ir įgyvendinti projektus, susijusius su naujomis technologijomis, tokius, kaip „Uber“, kad galėtų varžytis dėl investicijų „tiek regiono, tiek ir pasauliniu mastu“.

„Mes palaikome „Uber“ ir kitas dalijimosi ekonomikos bendroves, kurios užtikrins, kad savo veiklą mūsų šalyje vykdys skaidriai. Džiaugiuosi, kad keleivių pervežimo paslaugų sektorius pasipildys pažangias technologijas naudojančiu nauju žaidėju, sukursiančiu darbo vietas“, – tvirtino A.Butkevičius.

Apie šį susitikimą premjero darbotvarkėje iš anksto nebuvo skelbta. Jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS nurodė, jog to padaryti nespėta, nes susitikimas suorganizuotas „paskutinę minutę“.

Mes palaikome „Uber“ ir kitas dalijimosi ekonomikos bendroves, kurios užtikrins, kad savo veiklą mūsų šalyje vykdys skaidriai.

Atstovės teigimu, susitikime taip pat aptarti mokesčių administravimo, reikalingos teisinės bazės, keleivių saugumo bei kiti klausimai įgyvendinant šią paslaugą.

„Visuomenei rūpi ir saugumas – „Uber“ atstovai paaiškino premjerui, kad tai bus užtikrinama, kad automobilis, vežantis keleivį, bus nuolat sekamas, elektroninėje erdvėje bus matoma, kaip automobilis juda iš vieno taško į kitą, kur jis yra. Žmogus, kuris suteikia paslaugą, turės gauti licenciją, būti nepriekaištingos reputacijos, nebaustas“, – BNS sakė ji.

Susitikime su „Uber“ atstovų delegacija, kuriai vadovavo už įmonės tarptautinės veiklos plėtrą atsakingas Alexanderis Lobovas, taip pat dalyvavo Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus.

JAV, San Fransiske, įsikūrusi bendrovė „ Uber International“ veikia 60-yje pasaulio valstybių, tarp jų – Estijoje bei Lenkijoje. Bendrovė veikia per mobiliąją aplikaciją, kurią įsidiegę vartotojai gali išsikviesti vairuotojus, naudojančius savo asmeninius automobilius.

Dėl „ Uber“ veiklos šiemet vyko dideli taksi vairuotojų protestai Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Danijoje, Didžiojoje Britanijoje, taip pat Kolumbijoje, Kinijoje. Mobili aplikacija dėl nesąžiningos konkurencijos ir trūkstamų leidimų buvo uždrausta Ispanijoje, dėl incidentų su keleiviais – Indijos sostinėje Delyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai