Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prezidentas kviečia JAV verslą investuoti į Lietuvos vėjo jėgainių parką jūroje

Investuotojai iš JAV galėtų prisijungti prie Baltijos jūroje planuojamo vėjo jėgainių parko vystymo, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Anot jo, Lietuva turėtų kuo sudominti ir banką „J.P.Morgan“ plėtojant bankininkystės paslaugas.
Vėjo jėgainės jūroje
Vėjo jėgainės jūroje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šalies vadovas pakvietė investuotojus iš JAV prisijungti prie vėjo jėgainių parko jūroje ir kitų atsinaujinančios energetikos projektų, teigiama trečiadienį išplatintame prezidentūros pranešime.

„Visi suprato, kad ateitis – žalia, tvari ir saugi energetika. Dabar sparčiais žingsniais yra link to einama“, – Lietuvos ambasados JAV ir Atlanto Tarybos organizuotame renginyje energetikos saugumo tema Niujorke sakė G.Nausėda.

Aukcioną, kuriame numatoma atrinkti pirmojo 700 MW galios vėjo elektrinių parko Baltijos jūroje vystytoją, Energetikos ministerija planuoja skelbti kitų metų rugsėjį. Planuojama, kad 30-40 kilometrų nuo kranto nutolęs parkas per metus galėtų pagaminti apie 2,5-3 teravatvalandes elektros, arba ketvirtadalį dabartinio Lietuvos energijos poreikio.

Jūrinio vėjo elektrinių parko projektas turėtų būti baigtas 2028 metais.

G.Nausėda trečiadienį Niujorke taip pat susitiko su JAV finansinių paslaugų srityje lyderiaujančio „J.P.Morgan Chase“ banko viceprezidentu Peteriu L.Scheriu, kuriam pristatė Lietuvos pasiekimus ekonominio atsparumo, finansinių technologijų, IT, mokslo ir verslo bendradarbiavimo srityse.

„Lietuvos finansų sektorius gali priimti naujų rinkos dalyvių. Esame vieni iš finansinių technologijų industrijos lyderių. Lietuvos finansinių skaitmeninių paslaugų pažangą stiprina solidus ir išvystytas IT sektorius“, – teigė G.Nausėda.

JAV ir kitose pasaulio vietose įvairias finansines paslaugas teikiantis „J.P.Morgan Chase“ bankas yra užsiminęs apie ateities planus kontinentinėje Europoje vystyti mažmeninės skaitmeninės bankininkystės paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas