Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš galimybių pasą maištavusi „Gustuko picerija“ užsidaro: teiks tik maistą išsinešti

Skambiais pareiškimais, kad nesilaikys valdžios nurodymų prašyti iš klientų galimybių paso išgarsėjusi „Gustuko picerija“ nuo pirmadienio užveria duris – teiks tik maisto išsinešti paslaugą. Tokį sprendimą Šiaulių maitinimo įstaiga priėmė sulaukusi institucijų patikrinimų ir baudų, tačiau ketina tęsti kovą teisme, feisbuke pranešė picerija.
Gustuko picerija
Gustuko picerija / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vasaros pabaigoje pradėjus sparčiai prastėti koronaviruso situacijai, Lietuvoje nuo rugsėjo 13 dienos prasidėjo vadinamasis nepasiskiepijusių karantinas, kuomet įsigaliojo platesnė galimybių paso naudojimo tvarka.

Naujoji ribojimai palietė tiek visas nebūtinųjų prekių parduotuves, tiek ir maitinimo įstaigas. Tačiau dalis verslininkų prieš tokius ribojimus ėmė viešai maištauti jiems dar net neįsigaliojus. Viena tokių maitinimo įstaigų – „Gustuko picerija“, kuri dar rugpjūtį pareiškė, kad priims tik nepasiskiepijusius lankytojus, o vėliau patikslino, kad čia galės lankytis visi – galimybių paso iš klientų nebus prašoma.

Po dviejų maišto mėnesių „Gustuko picerija“, regis, priversta atsitraukti – feisbuko socialiniame tinkle maitinimo įstaiga pranešė, kad nuo pirmadienio pradeda teikti tik maisto išnešimui paslaugą, o visą kitą veiklą apriboja.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gustuko picerija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gustuko picerija

Picerija neslėpė, kad per pastaruosius du mėnesius sulaukė daug patikrinimų, o užverti duris privertė institucijų surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

„Du mėnesius vykdžiusios intensyvius patikrinimus ir surašiusios ne vieną patikrinimo aktą dėl tariamai padarytų teisės aktų pažeidimų, institucijos vis tik nusprendė, kad „Gustuko picerija“ veikla „dėl sisteminių teisės aktų pažeidimų“ turi būti sustabdyta. Ir toks sprendimas yra priimtas, nepaisant fakto, kad sisteminių teisės aktų pažeidimų „Gustuko picerijos“ veikloje nėra!“, – rašoma feisbuko įraše.

Beje, ministerijų atstovai dar rugpjūtį įspėjo, kad dėl koronaviruso plitimo įvestų ribojimų nesilaikantiems verslams gresia patikrinimas ir baudos.

„Taip, mums jau surašytas ir įteiktas administracinio nusižengimo protokolas, tačiau vien tik protokolo surašymas dar nereiškia, kad „Gustuko picerija“ įsiteisėjusiu nutarimu yra pripažinta kalta padariusi kokius nors su vadinamojo galimybių paso naudojimu susijusius teisės aktų pažeidimus – adminsitracinio nusižengimo byla dar net neišnagrinėta, nutarimas skirti nuobaudą nėra priimtas, jau nekalbant apie tai, kad jis neįsiteisėjęs (negali įsiteisinėti tai, kas dar nėra priimta)“, – rašo picerijos atstovai.

Visgi, pasak jų, „Gustuko picerijai“ sprendimas visiškai sustabdyti veiklą, o vėliau, galbūt – ją ir uždrausti, būtų tiesiog nepakeliamas.

„Nesupraskite neteisingai – pats sprendimas mūsų negąsdina ir tikrai esame pasiruošę jį „nokautuoti“, tačiau teisinis reguliavimas nustato, kad tokio pobūdžio sprendimo apskundimas jo vykdymo nesustabdo. Kitaip tariant, sprendimas sustabdyti veiklą įsigaliotų ir turėtų būti vykdomas iškart, net jai būtų apskųstas teismui. De facto tai reikštų mūsų verslo sužlugydymą, nes sustabdyti veiklą tektų iškart, o laukti atsidarymo reikėtų tol, kol vyktų teisminiai procesai, kurie, kaip žinote, trunka mėnesių mėnesiais“, – teigiama įraše.

„Atsižvelgiant į visa tai, mes priėmėme sprendimą nuo šio pirmadienio savo klientams pasiūlyti tik maisto išsinešti paslaugą, visą kitą veiklą apribodami. Tikimės, kad mus suprantate ir dėl to ant mūsų nepykstate“, – informuoja picerija.

Verslininkai taip pat nurodo, kad žada kreiptis į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas