Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 01 /14:01

Protestuojantys „Google“ darbuotojai visame pasaulyje ketvirtadienį trumpam paliks darbo vietas

Ketvirtadienį tūkstančiai „Google“ darbuotojų visame pasaulyje trumpam paliks savo darbo vietas reikalaudami lygių galimybių kompanijoje dirbančioms moterims. Protestui darbuotojai ryžosi po to, kai „The New York Times“ paskelbė, kad vienas aukštas pareigas užėmęs „Google“ darbuotojas, Andy Rubinas, gavo 90 mln. dolerių išeitinę kompensaciją, nors buvo kaltinamas priekabiavimu.
Protestas "Google" biure Singapūre
Protestas "Google" biure Singapūre / Protesto organizatorių nuotr.

Protestas prasidėjo „Google“ biure Singapūre, o vėliau tęsis kituose įmonės biuruose visame pasaulyje.

Singapūre iš savo darbo vietų 11.10 val. vietos laiku pakilo keli šimtai darbuotojų. Ant savo darbo stalų jie paliko žinutę „Aš išėjau dėl tikrų pokyčių“.

Proteste dalyvavo apie 150 iš 2000 „Google“ darbuotojų Indijoje, savo darbo vietas trumpam paliko ir įmonės atstovybės Tokijuje darbuotojai.

Protestams pasiekus Europą, prie akcijos prisijungė „Google“ darbuotojai Šveicarijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje.

Protestuotojai korporacijos vadovams pateikė reikalavimus atskleisti visus seksualinio priekabiavimo atvejus įmonėje, sudaryti galimybes aukoms gintis teismuose, sulyginti to paties rango moterų ir vyrų atlyginimus ir šią informaciją paviešinti.

„Google“ vadovas Sundaras Pichai CNN sakė palaikantis protestuotojus.

„Mes užtikriname, kad žinome apie ketvirtadienį planuojamus veiksmus ir palaikome darbuotojus, kurie nori dalyvauti protestuose“, – teigė jis.

Protestuotojų reikalavimus S.Pichai pavadino konstruktyviais ir tikino, kad įmonė į juos atsižvelgs.

Protestų banga „Google“ kilo po to, kai buvo pranešta apie A.Rubino atvejį. Pati įmonė atskleidė, kad per pastaruosius dvejus metus dėl kaltinimų nederamu lytiniu elgesiu atleido 48 darbuotojus, įskaitant 13 vadovų.

S.Pichai viešame laiške įmonės darbuotojams nurodė, kad nė vienas iš jų negavo išeitinių kompensacijų.

„Pastaraisiais metais įgyvendinome nemažai pokyčių, įskaitant itin griežtą politiką dėl žmonių, užimančių vadovaujamas pareigas, nederamo elgesio“, – rašė „Google“ vadovas.

Jis pridūrė, kad straipsnį apie A.Rubiną ir kitus buvo „sudėtinga skaityti“, tačiau jame esančių teiginių „Google“ vadovas nekomentavo.

„Esame itin rimtai nusiteikę užtikrinti, kad suteikiame saugią ir įtraukiančią darbo aplinką, – sakė S.Pichai. – Norime jus patikinti, kad nagrinėjame kiekvieną skundą dėl seksualinio priekabiavimo ar nederamo elgesio, tiriame (juos) ir imamės veiksmų.“

Tuo tarpu A.Rubino atstovas Samas Singeris naujienų agentūrai AFP skirtame pranešime paneigė buvusiam „Google“ darbuotojui mestus kaltinimus ir tvirtino, kad vyras savo noru paliko kompaniją ir įkūrė savo verslą.

„Google“ palikęs A.Rubinas, vienas iš operacinės sistemos „Android“ kūrėjų, įsteigė išmaniųjų telefonų kompaniją „Essential“ ir technologijų inkubatorių „Playground“.

„The New York Times“ remdamasis teismo dokumentais ir pokalbiais rašė, kad A.Rubinas buvo vienas iš trijų aukštesnio rango vadovų, kuriuos pastarąjį dešimtmetį pridengė „Google“, nors būta skundų dėl jų nederamo seksualinio elgesio.

Leidinys citavo du neįvardijamus „Google“ vadovus, sakiusius, kad tuo metu kompanijai vadovavęs Larry Page'as paprašė A.Rubino atsistatydinti, kai buvo patvirtintas moters skundas dėl lytinio akto viename viešbutyje 2013 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento