Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Purdue Pharma“ sumokės 10 mlrd. JAV dolerių byloje dėl opioidų krizės

JAV farmacijos bendrovė „Purdue Pharma“ planuoja pateikti prašymą dėl bankroto procedūros, kuri, kaip tikisi bendrovė, leis jai pasiūlyti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių kompensaciją ir sudaryti taikos susitarimą su valstijos institucijoms dėl su opioidų krize susijusių kaltinimų, teigiama bendrovės pranešime, kuris buvo paskelbtas sekmadienį.
JAV doleriai
„Purdue Pharma“ sumokės 10 mlrd. JAV dolerių byloje dėl opioidų krizės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Farmacijos milžinė, kurios receptinis skausmą malšinantis vaistas „OxyContin“ laikomas lėmęs didelės priklausomybės nuo opioidų epidemiją Jungtinėse Valstijose, sulaukė tūkstančių valstijų ir federalinių ieškinių.

Taikos sutartis, kurią dar turi patvirtinti teismas, prisidės prie „Purdue Pharma“ pastangų užtikrinti ieškovų ir JAV gyventojų gerovę.

Bendrovės vadovas Steve'as Milleris pareiškė, kad taikos sutartis „leis skirti milijardus dolerių ir svarbių išteklių visos šalies bendruomenėms, bandančioms įveikti opioidų krizę“.

Bendrovė pranešė pateikusi prašymą dėl bankroto pagal JAV Bankroto kodekso 11 skyrių, kurio nuostatose numatyta bendrovės reorganizavimo galimybė, ir kad naujosios įmonės valdybą išrinks ieškovai bei patvirtins bankroto teismas.

Pasak S.Millerio, restruktūrizacija padės išvengti „šimtų milijonų dolerių išvaistymo ir metų metus besitęsiančių teisminių ginčų“.

Įgyvendindama taikos sutartį, bendrovė ketina pasiūlyti visuomenei vaistų nuo priklausomybės, tokių kaip nalmefenas ir naloksonas, nemokamai ar už mažą kainą.

Be kontrolės atsisakymo, bendrovės „Purdue Pharma“ savininkai Sacklerių šeima skirs 3 mlrd. JAV dolerių iš asmeninių lėšų, o ateityje ši suma gali būti padidinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas