Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Javtoko vadovautai baldų gamybos įmonei „Baltic Furniture Components“ iškelta bankroto byla

Baldinių fasadų gamybos UAB „Baltic Furniture Components“ (BFC), kuriai iki šių metų gegužės vadovavo buvęs krepšininkas Robertas Javtokas, iškelta bankroto byla.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / 15min iliustracija

Kauno apygardos teismas portalui 15min patvirtino, jog prašymą iškelti bankroto bylą pateikė įmonė „Logerta“. Posėdis įvyko rugpjūčio 29 d., po kurio nutarta „Baltic Furniture Components“ iškelti bankroto bylą.

Pirmasis apie tai pranešė portalas vz.lt.

„Baltic Furniture Components“ atstovai turi septynias dienas šiam nuosprendžiui apskųsti.

15min šaltinių teigimu, įmonė turi ne mažiau nei 24 kreditorius.

Šiai įmonei nuo 2021 m. gruodžio iki 2024 m. gegužės vidurio vadovavo buvęs krepšininkas Robertas Javtokas. Jis šiuo metu kandidatuoja į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentus.

„Baltic Furniture Components“ pavadinimas pastarąjį kartą į viešumą iškilo būtent 2024 m. gegužę, kai Užimtumo tarnybai pranešė atleidžianti beveik 80 proc. darbuotojų.

Pasak buvusio vadovo R.Javtoko, pokyčius lėmė daug priežasčių. Viena pagrindinių – pasikeitė įmonės akcininkai. Kaip rodo Registrų centro duomenys, nuo šių metų balandžio 22 dienos 100 proc. įmonės akcijų valdo Dmitrijus Krumas, jas įsigijęs iš buvusio akcininko Pauliaus Vaznioko.

„Pasikeitė akcininkai dėl asmeninių jų priežasčių. Su kitais akcininkais aš nieko nebuvau susitaręs, todėl ir išėjau“, – tuomet 15min sakė R.Javtokas.

Pati įmonė tuomet dar planavo keltis iš Kauno į kitą miestą. „Planai yra numatomas persikėlimas į kitas patalpas kitame mieste, darbuotojams apie tai buvo pranešta ir su tais, kurie išreiškė norą likti, susitarta buvo su jais – numatomas veiklos optimizavimas“, – BNS tuomet teigė R.Javtoką pakeitęs Tomas Kandzežauskas.

Tinklapyje rekvizitai.lt nurodoma, kad 2023 m. bendrovė gavo 8,8 mln. eurų pajamų ir patyrė beveik 830 tūkst. eurų nuostolių. 2022 m. nuostolis siekė 670 tūkst. eurų, o 2021 m. – 355 tūkst. eurų.

Paskutiniai pelningi metai „Baltic Furniture Components“ buvo 2020-ieji, kai fiksuotas 88,6 tūkst. eurų pelnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?