Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Pocius: „Ignitis“ gali tekti skolintis iki 190 mln. eurų

Valdžiai nusprendus per kelerius metus išdėstyti dujų kainų augimą gyventojams ir patvirtinus naujas dujų ir elektros kainas nuo sausio, valstybės valdomai elektros ir dujų tiekėjai „Ignitis“ artimiausiais metais gali tekti skolintis apie 190 mln. eurų, teigia reguliuotojo vadovas.
VKEKK Dujų ir elektros departamento direktorius Renatas Pocius
VKEKK Dujų ir elektros departamento direktorius Renatas Pocius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dujoms (skirtumas tarp patvirtintų kainų vartotojams ir dujų įsigijimo kainos – BNS) sudarytų 116 mln. eurų (...), elektrai – apie 76 mln. eurų. Tai apie 190 mln. eurų išeitų tas skirtumas elektros kartu su dujomis“, – BNS komentavo Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) pirmininkas Renatas Pocius.

Pasak jo, energijos kainos nuolat kinta, tad ir šios prognozės yra tik preliminarios. Anksčiau jis prognozavo, kad įmonei reikės skolintis apie 160-170 mln. eurų.

„Ignitis grupė“ antrinei įmonei „Ignitis“ ketina skolinti iki 300 mln. eurų skirtumui tarp elektros ar gamtinių dujų įsigijimo kainų ir patvirtintų tarifų buitiniams vartotojams padengti, be to, „Ignitis“ iš SEB banko tam tikslui pasiskolino dar iki 104 mln. eurų.

Reaguojant į smarkiai rinkose pabrangusias dujas Seimo priimtais įstatymais dujų kainų augimas vartotojams bus išdėstytas iki penkerių metų.

Savo ruožtu, siekiant išvengti staigaus elektros sąskaitų augimo didelei daliai vartotojų, Seimas pusmečiui atidėjo terminą maždaug 480 tūkst. vartotojų pasirinkti nepriklausomą tiekėją, dėl kurio jie dar neapsisprendė ir tai turėjo padaryti iki gruodžio vidurio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas