Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Revolut Bank“ pristatė vartojimo paskolas šeimai

„Revolut Bank“ klientams Lietuvoje pristatė naują kredito paslaugą – vartojimo paskolą šeimos reikmėms. Bankas pristatė paprastą ir greitą būdą pateikti sutuoktinio sutikimą paskolai gauti ir sutrumpino paskolos suteikimą sutuoktiniams iki kelių minučių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Bankas Revolut

Teikdamas paskolos paraišką „Revolut Bank“ klientas galės savo sutuoktinį tiesiog pasirinkti telefono adresų knygelėje, o pastarasis „Revolut“ programėlėje galės pateikti sutikimą. Kreipiantis paskolos šeimos poreikiams, paskolos suma gali būti didesnė, o kainodara – palankesnė, nes yra vertinimas ne vieno asmens, o bendras šeimos mokumas.

„Sprendimą dėl paskolos suteikimo klientui pateiksime programėlėje per kelias minutes. Tikimės, kad greitas ir paprastas būdas pasiskolinti kartu paskatins didesnę dalį klientų įtraukti sutuoktinį į kreditavimo procesą, taip įnešant daugiau skaidrumo ir ramybės valdant šeimos biudžetą“, – sako Darius Klimas, „Revolut Bank“ kreditų skyriaus vadovas.

Banko statistika rodo, kad beveik trečdalį paskolų klientai skiria namų remonto išlaidoms padengti, penktadalis – didesniems pirkiniams, 18 proc. paskolų bankas išdavė automobilio pirkimui ar remontui. Tik 2 proc. suteiktų paskolų skiriamos kelionėms ir atostogoms, 1 proc. – renginiams ir asmeninėms šventėms.

„Dažnu atveju imdami paskolą žmonės vengia įtraukti sutuoktinį dėl papildomų nepatogumų, kuriuos sukelia sutikimo gavimo procesas. Neretai norint pateikti sutikimą, sutuoktiniui vis dar būtina nuvykti į banko padalinį arba pildyti atskiras sutikimo formas, kurias ne visada paprasta ir patogu rasti bei pateikti. Šį procesą sutrumpinome iki kelių paspaudimų „Revolut“ programėlėje“, – sako D.Klimas.

Lietuvoje susituokusiems asmenims pageidaujant gauti vartojimo paskolą ar kredito kortelę dažnu atveju reikia gauti ir sutuoktinio sutikimą. Tai numato Lietuvos banko Vartojimo kredito gavėjų mokumo vertinimo ir atsakingo skolinimo nuostatai, kuriais remiantis bankai turi įvertinti ne tik dėl vartojimo paskolos besikreipiančio kliento, bet ir jo sutuoktinio kreditingumą.

„Revolut Bank“ veiklą Lietuvoje oficialiai pradėjo praėjusiais metais, pirmiausiai klientams Lietuvoje pasiūlęs indėlių iki pareikalavimo banko sąskaitas, apdraustas indėlių draudimu, o vėliau pristatęs kredito paslaugas – vartojimo paskolas ir kredito korteles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas