Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Revolut“ užsitikrino rekordinį 45 mlrd. JAV dolerių įvertinimą

Daugiau kaip 45 milijonus privačių klientų pasaulyje turinti „Revolut“ skelbia sėkmingai užbaigusi anksčiau pradėtą darbuotojų akcijų pardavimą. 45 mlrd. JAV dolerių įvertintų akcijų pardavimas reiškia, kad „Revolut“ tapo vertingiausia Europos technologijų bendrove, rašoma „Revolut“ pranešime spaudai.
„Revolut“ mokėjimo kortelė
„Revolut“ mokėjimo kortelė / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 2 Akcijos Revolut

Instituciniai investuotojai, įsigiję darbuotojų akcijų, buvo „Coatue“, „D1 Capital Partners“ ir jau esamas investuotojas „Tiger Global“. Šis vertinimas atspindi gerus pastarųjų ketvirčių įmonės finansinius rezultatus ir pažangą, padarytą įgyvendinant strateginius tikslus.

2023 m. „Revolut“ grupė pasaulyje uždirbo 2,1 mlrd. eurų pajamų (95 proc. daugiau, palyginus su ankstesniais metais), o pelnas prieš apmokestinimą pasiekė 503 mln. eurų. Pirmąjį 2024 m. pusmetį bendrovė tęsė įspūdingą trajektoriją, fiksuodama didesnį nei 80 proc. pajamų augimą ir pagerėjusį pelningumą.

Nikas Storonskis, „Revolut“ vadovas, džiaugiasi įmonės darbuotojų galimybe realizuoti kolektyvinę bendrovės sėkmę. „Jų sunkus darbas, sukuriamos naujovės ir atsidavimas paskatino mus tapti vertingiausia privačia technologijų įmone Europoje. Džiaugiamės ir tuo, kad galėsime bendradarbiauti ir su keliais naujais investuotojais, kurie bankininkystės ateitį mato taip, kaip ir mes“, – sako N.Storonskis.

„Coatue“ įkūrėjas ir investicijų vadovas Philippe'as Laffontas sako tikintis „Revolut“ misija demokratizuoti finansų pasaulį. „Bendrovė jau įrodė, kad geba plėstis dešimtyse rinkų, o komanda išlaiko produktų vystymo greitį ir imlumą naujovėms“, – sako investuotojas.

Dabar „Revolut“ yra sparčiausiai auganti finansų programėlė 19-oje rinkų, o iki metų pabaigos privačių klientų skaičius, tikimasi, viršys 50 mln. Dar šiemet bendrovė gavo banko licenciją Meksijoje bei JK – tai svarbūs žingsniai tolesnei plėtrai tiek namų rinkoje, tiek visame pasaulyje. Šiemet pristatyti ir keli nauji produktai – „eSIM“ kortelės, lojalumo programa „RevPoints“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?