Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimi“ darbuotojams draudžia dėvėti apsaugines kaukes, nors patys to nori

Prekybos tinklo „Rimi“ darbuotojams draudžiama dėvėti apsaugines kaukes, nors patys žmonės išreiškė tokį pageidavimą. Tačiau pats prekybos tinklas atkerta, kad medicininės kaukės viruso nesulaiko ir tuo pačiu neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas.
Kaukės iliustracija
Kaukės iliustracija / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Į 15min kreipėsi skaitytojas Mindaugas, kuris informavo, kad „Rimi“ parduotuvių darbuotojams draudžiama dėvėti apsaugines kaukes. Žmonės personalo vadovams išreiškė tokį pageidavimą, teigia, kad ir patys nusipirks šių priemonių.

„Tikslaus parduotuvės adreso negaliu pasakyti, nes darbuotojai iš karto bus apkaltinti skundimusi. Šitą klausimą buvo iškėlę parduotuvės direktorei. Parduotuvė yra šiaurinėje miesto dalyje“, – rašė vyras.

Mindaugas įsitikinęs, imdamiesi tokių draudimų „Rimi“ nesaugo tiek savo darbuotojų, tiek ir klientų nuo COVID-19 viruso.

„Užsienyje juk net draudžiama į lauką eiti be kaukės“, – aiškino jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rimi“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Rimi“

Prekybos tinklo viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė 15min sakė, kad „Rimi Lietuva“ vadovaujasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijomis. Pastarasis atkreipia dėmesį, kad medicininės kaukės viruso nesulaiko ir tuo pačiu neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas.

„Rimi“ prekybos centro darbuotojai turi visas priemones rankų dezinfekcijai. Jiems reguliariai teikiamos, prieinamos rekomendacijos, kaip elgtis siekiant išvengti galimos rizikos, ir suteikiamos visos galimybės tai daryti, pavyzdžiui, reguliariai plauti rankas“, – portalui komentavo ji.

Taip pat R.Keršienės teigimu, parduotuvės šiuo metu pilnai aprūpintos dezinfekcinės priemonės, skirtomis papildomai paviršių ir įrankių dezinfekcijai.

„Personalas sistemingai plauna ir dezinfekuoja darbo paviršius, pavyzdžiui, kasas, pirkėjų naudojamus įrankius, pirkinių krepšelius, vežimėlius“, – aiškino ji.

Kartu didžiosiose prekybos tinklo parduotuvėse, kur lankosi daugiausia pirkėjų, įrengti laikikliai su dezinfekciniu skysčiu pirkėjams.

„Be to, „Rimi“ prekybos centruose sustiprintas oro vėdinimas, pakeisti vėdinimo filtrai – tai leidžia ženkliai padidinti šviežio oro cirkuliaciją patalpose“, – kokių priemonių imtasi siekiant užkirsti kelią viruso plitimui, komentavo R.Keršienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito