Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rokiškio sūris“ plečia gamybą Ukmergėje

Vienos didžiausių pieno perdirbimo bendrovių „Rokiškio sūris“ antrinė įmonė „Rokiškio pieno gamyba“ plečia gamybą Ukmergėje. Bendrovė rekonstruos pastatus, kuriuose įrengs sūrių gamyklą.
Sūris
Sūris / 123rf.com nuotr.

Ukmergės savivaldybė skelbia, kad vietoj buvusios kompresorinės pastato Kauno gatvėje bus įrengtos gamybos patalpos, o vietoj buvusios valgyklos – sandėlis.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa BNS teigė, kad rekonstrukcija susijusi su pernai sausį skelbtomis 27 mln. eurų investicijomis į modernizavimą, tačiau kiek konkrečiai bus investuota Ukmergėje, jis tikino negalįs atsakyti. Jis taip pat neatskleidė būsimo cecho pajėgumo, nes tai esą komercinė paslaptis.

Savivaldybės skelbiamuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sūrio brandinimo patalpa bus beveik 26 kv. metrų ploto, dvi gamybos patalpos – bendro 90 kv. metrų, du sandėliai – 112 kv. metrų ploto.

Pernai sausį „Rokiškio sūris“ paskelbė į įmonių modernizavimą Rokiškyje, Utenoje ir Ukmergėje investuosiantis 27 mln. eurų. Tuomet D.Trumpa sakė, kad siekiama sumažinti gamybos savikainą ir gaminti didesnės pridėtinės vertės produktus.

Ukmergėje dabar veikia „Rokiškio sūrio“ valdomo „Rokiškio pieno“ filialas Ukmergės pieninė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento