Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rolls-Royce“ pranešė pelningai užbaigusi 2021 metus

Didžiosios Britanijos orlaivių variklių gamintoja „Rolls-Royce“ ketvirtadienį pranešė pernai dirbusi pelningai, kai sėkmingai įgyvendino išlaidų mažinimo programą, bei paskelbė apie generalinio direktoriaus atsistatydinimą.
„Rolls-Royce“
„Rolls-Royce“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Rolls-Royce Verslas

„Rolls-Royce“ pernai uždirbo 120 mln. svarų sterlingų (162 mln. JAV dolerių, 144 mln. eurų) grynojo pelno.

2020-aisiais bendrovė skaičiavo nuostolius, kurie atskaičius mokesčius siekė 3,2 mlrd. svarų.

Prasidėjus pandemijai, 2020 metais gamintoja atsisakė tūkstančių darbo vietų ir pradėjo didelę aktyvų pardavimo programą, siekdama įveikti žalingus pandemijos padarinius, su kuriais susidūrė visa aviacijos pramonė.

Bendrovė ketvirtadienį taip pat pranešė, kad 2022 metų pabaigoje atsistatydins aštuonerius metus generalinio direktoriaus pareigas ėjęs Warrenas Eastas.

„Valdyba pradės kruopščią ir išsamią jo įpėdinio paiešką“, – sakoma pranešime.

Po pranešimo apie W.Easto pasitraukimą, kuris sutapo su Rusijos kariniu išpuoliu prieš kaimyninę Ukrainą, „Rolls-Royce“ akcijos prasidėjus prekybos sesijai ketvirtadienį Londono prekyboje nukrito 14 procentų.

„Nors rinkose ir taip vyravo prastos nuotaikos dėl <...> Ukrainos, „Rolls-Royce“ akcijos krito dar daugiau, nes investuotojai labai jautriai sureagavo į pranešimą apie generalinio direktoriaus Warreno Easto atsistatydinimą“, – pažymėjo „AJ Bell“ investicijų direktorius Russas Moulda.

„W.Eastas gana ilgai stovėjo prie „Rolls-Royce“ vairo ir, nors pažanga galbūt buvo lėtesnė, nei būtų patikę rinkai, buvo pasitikima jo lėtu verslo atkūrimo procesu,“ – pažymėjo analitikas.

R.Mouldas priminė, kad „praėjusio dešimtmečio pradžioje sklandė daug įspėjimų apie bendrovės pelną ir rimtas pinigų srautų problemas“.

„Padėtis buvo gana nerami ir vadovaujant W.Eastui, nors iš dalies tai atspindi pasaulinę pandemiją, kuri turėjo pražūtingą poveikį „Rolls-Royce“ klientams iš aviacijos sektoriaus,“ – pridūrė jis.

Pats W.Eastas teigė, kad praėjusiais metais „Rolls-Royce“ pajuto restruktūrizavimo programos naudą anksčiau nei buvo numatyta planą, „o civilinei aviacijai yra naudingas tarptautinių kelionių atsinaujinimas“, ekonomikai vėl atsiveriant po pandeminių ribojamųjų priemonių.

Karinės gynybos sektoriuje „Rolls-Royce“ „augimą lėmė didelė paklausa visose“ jos rinkose.

Bendrovė pranešė, kad restruktūrizuoja leido sutaupyti daugiau nei 1,3 mlrd. svarų.

Gamintojos aktyvų pardavimai atitiko lūkesčius, o bendrosios pajamos siekė apie 2 mlrd. svarų.

Sausio mėnesį „Rolls-Royce“ užbaigė padalinio Norvegijoje „Bergen Engines“ pardavimą JK pramonės grupei „Langley Holdings“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas