Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rolls-Royce“ vasarą trumpam sustabdys savo gamyklas JK, kovodama su pandemijos poveikiu

Didžiosios Britanijos orlaivių variklių gamintoja „Rolls-Royce“ pirmadienį pranešė planuojanti vasarą dviem savaitėms uždaryti orlaivių variklių gamyklas Jungtinėje Karalystėje (JK), kovodama su koronaviruso pandemijos sukelto paklausos nuosmukio padariniais.
„Rolls-Royce Cullinan“
„Rolls-Royce Cullinan“ / Organizatorių nuotr.

Bendrovė savo pareiškime pridūrė, kad šio žingsnio imsis siekdama efektyviai suvaldyti užsitęsusį COVID-19 pandemijos nuosmukį, kuris padarė didelės žalos pasaulinei kelionių pramonei.

„Siekdami toliau efektyviai valdyti savo išlaidų bazę ir reaguodami į tebesitęsiantį COVID-19 pandemijos poveikį visam komercinės aviacijos sektoriui, planuojame šią vasarą dviem savaitėms sustabdyti civilinės aviacijos dalių gamyklas“, – pažymėjo bendrovė, atsakydama į žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus.

„Suprantame, kad tai nuvils mūsų kolegas ir ketiname sumažinti poveikį atlyginimams, paskirstydami jį per visus metus“, – pridūrė gamintoja.

„Rolls-Royce“, kuri visų metų rezultatus paskelbs kovo mėnesį, pridūrė, jog šiuo klausimu vedė derybas su profsąjungomis.

„Remdamiesi praėjusią vasarą pasiektu susitarimu su profsąjunga, iš esmės sutarėme pradėti derybas dėl 10 proc. produktyvumo ir efektyvumo pagerinimo vykdant civilinės aviacijos ir kosmoso pramonės operacijas JK“, – sakoma pranešime.

„Dabar mes pradėjome sudėtingas ir konstruktyvias diskusijas su profsąjunga, kaip tai pasiekti“, – pridūrė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas