Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 15 /2021 09 16

„Verified payments“ teiks mokėjimo sąskaitas investavimui „Röntgen“ klientams

Lietuvos bankas leido sutelktinio finansavimo platformai „Röntgen“ tarpininkauti visiems savo klientams atidarant dedikuotas vardines mokėjimo sąskaitas elektroninių pinigų įstaigoje UAB „Verified Payments“. Ši naujovė toliau didins investuotojų lėšų saugumą ir leis kurti naujas investavimo patirtį gerinančias funkcijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak platformą „Röntgen“ valdančios UAB „Trečia diena“ vadovo Martyno Stankevičiaus, pirmoji tokio pobūdžio partnerystė Lietuvoje tarp sutelktinio finansavimo platformos ir elektroninių pinigų įstaigos išsprendžia daugybę administracinių ir efektyvumo problemų bei, svarbiausia, leidžia į veiklą įtraukti naujus funkcionalumus, kursiančius vertę investuotojams.

„Naujovė visų pirma dar labiau padidins investuotojų apsaugą, nes jų lėšos bus laikomos nepriklausomoje elektroninių pinigų įstaigoje atidarytose asmeninėse sąskaitose skirtose investavimui per platformą. Taip pat, nebeliks situacijų, kai palūkanų mokėjimus ar paskolos grąžinimus reikia daryti dešimtimis skirtingų pavedimų iš kiekvieno kreditoriaus bendrovių. Mūsų platformai šis susitarimas atveria galimybes kurti naujus funkcionalumus, tokius kaip efektyvesnė antrinė paskolų rinka ar automatinis investavimas, kuriuos pasiūlysime dar šiemet. Galiausiai, faktiškai turėsime mums aktualius elektroninių pinigų įstaigos funkcionalumus per „Verified Payments“ licenciją – tai žymiai efektyviau nei ją turėti mums patiems“, – teigia M. Stankevičius.

Jis pabrėžia, kad klientams ši integracija bus nepastebima, o naujosios sąskaitos nieko nekainuos.

„Verified Payments“ vadovas Mantas Staliūnas teigia, kad partnerystė su „Röntgen“ yra puikus pavyzdys, kaip dvi skirtingas licencijas turinčios įstaigos suvienija jėgas, kad sukurtų pažangų sprendimą.

„Lietuvoje integruotos finansinės paslaugos yra naujas reiškinys, tačiau globaliai tai tampa nauja norma. Daugybė tokių nefinansinių verslų kaip „Tesla“, „Starbucks“ ar „Uber“ pasitelkdami partnerius jau yra integravę mokėjimų, draudimo ar bankininkystės sprendimus į savo paslaugas. Taip savo vartotojams jie suteikia daugiau geresnių, saugesnių ir patogesnių paslaugų, o patys užsitikrina papildomą pajamų šaltinį“, – sako M.Staliūnas.

Jo teigimu, verslams integruoti finansines paslaugas pasitelkiant partnerius yra paprasčiau nei jas pradėti teikti patiems.

„Tuomet jie gali fokusuotis į produkto vystymą, augimą, ar klientų pritraukimą, nes nereikia vargti dėl licencijų ar rūpintis atitikimu reikalavimams. Tai daro partneris, kurio finansinis sprendimas buvo

integruotas. Pavyzdžiui, „Apple“ bendradarbiaudama su „Goldman Sachs“ pristatė mokėjimo korteles, kad klientai lengviau atsiskaitytų už pirkinius. Taip jie dar labiau sustiprino savo pozicijas ir šiuo metu yra didžiausia mobiliųjų atsiskaitymų platforma JAV“, – paaiškina „Verified Payments“ vadovas.

Iki šiol Lietuvos sutelktinio finansavimo bendrovės siūlė gana sudėtingus investuotojų lėšų valdymo mechanizmus. Vartotojams patiems tekdavo kurti atskiras sąskaitas elektroninių pinigų įstaigose arba pervesti pinigus į paskolos gavėjo riboto naudojimo sąskaitas, kurias pagal trišalius susitarimus valdė platformų operatoriai. Lietuvos teisės aktai platformų operatoriams riboja galimybę laikyti investuotojų pinigus savo balansuose, nebent operatoriai įgytų elektroninių pinigų įstaigų licencijas. Dėl didelės kainos ir sudėtingų procedūrų pastarąjį sprendimą yra pasirinkusios vos kelios Lietuvos sutelktinio finansavimo platformos. „Röntgen“ vertinimu, kartu su „Verified Payments“ įgyvendintas integruotos bankininkystės sprendimas platformai ir jos vartotojams leis turėti visus elektroninių pinigų įstaigos privalumus be perteklinių administracinių sąnaudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas