Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Roquette Amilina“ ir „Agrokoncernas“: „ClonBio Group“ nebūtų konkurentė

Lietuvoje investuoti Airijos maisto technologijų bendrovė „ClonBio Group“ nebūtų konkurentė nei iš kviečių augalinius produktus maistui ir pašarams gaminančiai „Roquette Amilina“, nei „Agrokoncerno“ antrinei įmonei „Agrokoncernas GDP“, kuri Šiaulių rajone, buvusioje Pavenčių cukraus fabriko teritorijoje ketina statyti giluminio grūdų perdirbimo gamyklą, penktadienį rašo portalas vz.lt
Kviečiai
Kviečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Drąsiai sakau, kad Lietuvoje tilptų keturios ar penkios panašios į mūsų planuojamą giluminio kviečių perdirbimo įmonę. Vietos žaliavos yra pakankamai. Tačiau nežinant, kiek miežių ketina perdirbti airių gamykla, sunku pasakyti, ar jų užteks, ar teks įsivežti. Nežinau jų sumanymo“, – sako „Agrokoncerno“ savininkas Ramūnas Karbauskis.

„Roquette Amilinos“ valdybos pirmininkas Danas Tvarijonavičius sako, kad nauja gamykla konkurencijos sudaryti neturėtų, nes įmonė etanolį gamina tik Prancūzijoje ir Lietuvoje to daryti neplanuoja. „Jeigu jie nori perdirbti miežius, turbūt kiaulių augintojų reikia klausti, kaip gali rinka reaguoti. (...) Didelio skirtumo tarp miežių ir pašarinių kviečių nėra. Apsirūpinimo žaliava problemos neturėtų būti“.

BNS rašė, kad „ClonBio Group“ svarsto galimybę Lietuvoje statyti maždaug 250 mln. eurų vertės mėsos pakaitalo – augalinių baltymų – gamyklą.

„ClonBio Group“ atstovai teigia, kad šiuo metu dar sprendžia, kur plėstis – Europos Sąjungoje ar Šiaurės Amerikoje, kurios tarpusavyje konkuruoja dėl tokių investicijų pritraukimo, todėl gamyklos Akmenėje planai priklausys ne nuo sprendimų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas