Rusniškiai Anita ir Jurijus Belokopytovai žuvis rūkyti pradėjo 1992-aisiais. Iš pradžių sau, šeimai, draugams. Netrukus ėmė važinėti sekmadieniais į Rietavo turgų. Verslas pamažu augo, augo ir šeimos sūnūs.
Anita prisiminė, kad pradėjo nuo karšių ir ilgai turėjo tik vieną rūkyklėlę. Rūkytas karšis iki šiol yra mėgstamiausia lietuvių žuvis. Tačiau asortimentas plėtėsi, dabar rūkoma apie 20 pavadinimų žuvų. Prieš kelerius metus asortimentą papildė krevetės, kiek anksčiau ir kalmarai. Ir dabar šios jūrinės gėrybės – vienos mėgstamiausių pirkėjų.
Belokopytovai pripažįsta, kad dalis rūkomų žuvų – importuotos šaldytos jūrinės žuvys. Jos atvežamos ir iš Ispanijos, Islandijos, Farerų salų. Teigiama, kad Lietuvos žvejai niekaip nepajėgtų užtikrinti reikiamo kiekio.
Česnakus prieskoniams šeima taip pat perka – užsiauginti tokio kiekio nepavyktų.
„Vienintelė problema yra su druska. Kad ir kiek sūdytum – vieniems bus per mažai, kitiems – per daug“, – aiškino šeimininkė.