Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos portalas NEWSru.com skelbia užsidarantis

Beveik 21 metus veikęs Rusijos naujienų portalas NEWSru.com nutraukė savo veiklą, pirmadienį pranešė leidinio redakcija.
Žiniasklaida
Žiniasklaida / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nutraukiame darbą dėl ekonominių priežasčių, bet jas nulėmė būtent politinė situacija mūsų šalyje... Dėl dabartinės padėties ekonomikos ir teisinės srityse aukštos kokybės NEWSru.com darbas tampa vis labiau neįmanomas“, – paaiškinama redakcijos pranešime.

Ten pat priduriama, kad po 2014 metų šalyje „kardinaliai pasikeitus ne tik geografijai ir užsienio politikai, bet ir vidaus ekonomikai“, portalui tapo sunku varžytis su visiškai kitokį vaizdą Rusijoje piešiančią valstybine žiniasklaida, nes stambūs reklamuotojai liovėsi bendradarbiauti su NEWSru.com.

„Mums vis dažniau tekdavo rašyti apie ribojančių įstatymų, galinčių bet kurią dieną paveikti ir mus pačius, priėmimą. Buvome verčiami vis daugiau gerbiamų žmonių ir teisingos informacijos šaltinių žymėti kaip užsienio agentus ir ekstremistus“, – nurodė redakcija.

Pranešime patikslinama, kad NEWSru.com archyvas, sukauptas per 21 metų darbo, liks prieinamas visuomenei.

Šis leidinys pradėjo veikti 2000 metų rugpjūtį kaip televizijos NTV išteklius. Portalo duomenimis, jo auditoriją uždarymo metu sudarė 3 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas