Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ akcijų kaina pašoko iki rekordinio lygio

Didžiausios Europoje pigių skrydžių bendrovės Ryanair rinkos vertė šiandien pakilo iki absoliučiai rekordinio lygio. Investuotojus teigiamai nuteikia geri šios bendrovės veiklos rezultatai bei pozityvūs lūkesčiai.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Ryanair Aviacija

Pirmadienio prekybos metu Londono biržoje „Ryanair“ akcijų kaina yra pakilusi virš trijų procentų iki 10.13 eurų už vieną akciją, nors vienu metu šios bendrovės akcijos buvo pabrangusios ir dar labiau, t.y. iki 10,18 eurų.

Rinkos dalyvius optimistiškai „Ryanair“ kompanijos atžvilgiu nuteikė pasirodžiusi informacija, kad gruodį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, keleivių skaičius ūgtelėjo net penktadaliu. Prie keleivių skaičiaus augimo prisidėjo supaprastinta ir pagerinta vežėjo paslaugų kokybė.

Be jokios abejonės investuotojai perka šios didžiausios Europoje pigių skrydžių bendrovės akcijas dar ir todėl, nes ir toliau mažėja naftos kaina, o tai tuo pačiu turėtų lemti, jog sumažės jos patiriamos sąnaudos bei turėtų padidėti pelnas.

Per pastaruosius vienerius metus Ryanair akcijos jau pabrango net 57,1 procentu, na o vien per paskutinius šešis mėnesius šios bendrovės akcijų vertė šoktelėjo net keturiasdešimt trim procentais.

Rinkos dalyvius optimistiškai „Ryanair“ kompanijos atžvilgiu nuteikė pasirodžiusi informacija, kad gruodį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, keleivių skaičius ūgtelėjo net penktadaliu.

Šiandien taip pat brangsta ir kitų avialinijų bendrovių akcijos. „Air France-KLM“ akcijos Paryžiaus biržoje yra pabrangusios apie keturis procentus, na o per pastaruosius vienerius metus jų vertė pakilo irgi apie keturis procentus. „Finnair“ akcijos brangsta 0,4 procentais, tiesa, per pastaruosius metus jų vertė sumažėjo virš dešimt procentų, „Lufthansa“ akcijos Frankfurto biržoje brangsta apie du procentus, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito apie dešimt procentų.

SAS akcijos šiandien brangsta virš trijų procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito 18,6 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai