Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ metiniai nuostoliai dėl pandemijos siekė 1 mlrd. eurų

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pirmadienį paskelbė patyrusi 1 mlrd. eurų siekiančius metinius grynuosius nuostolius, tačiau teigė mananti, kad atsigavimas jau prasidėjo.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ryanair Nuostoliai

„Ryanair“ praėjusius metus apibūdino kaip „sunkiausius“ per savo 35 metų istoriją.

Kovą pasibaigusiais finansiniais metais uždarbis, palyginti su pelnu po mokesčių 2019–2020 metais, sudarė 649 mln. eurų.

Visgi nuo pirmadienio Didžiajai Britanijai – pagrindinei bendrovės rinkai – iš dalies panaikinant apribojimus tarptautinėms kelionėms oro transportu, „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary kanalui BBC teigė, jog bendrovė „labai optimistiškai vertina ateinančius porą mėnesių“.

Praėjusiais finansiniais metais vežėjos keleivių srautas sumenko 81 proc. iki 27,5 milijono.

„Kainos kils“

M.O'Leary įspėjo, kad kainos išaugs 2022 metais, nes pajėgumai išlieka apriboti.

„Neabejoju, kad kainos kils, ypač <...> [nacionalinių] švenčių savaitgalių metu, mokyklinių atostogų kelionių laikotarpiu, tačiau tai neturės įtakos 2021 metų vasaros užsakymams“, – pareiškė bendrovės vadovas.

Dubline įsikūrusi vežėjas teigė besitikinti, jog 2021 metų antrąją pusę bus jaučiamas stiprus atsigavusios kelionių paklausos augimas, o per metus jis pasieks iki pandemijos buvusį lygį.

„Ryanair“ teigė, augimą skatina vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijos, ir pridūrė, jog tikisi, kad skiepijimas „palengvins Europos vidaus oro ir paspartins turizmo kelionių atnaujinimą šią vasarą“.

Ji pažymėjo, kad „jei, kaip dabar prognozuojama, dauguma Europos gyventojų bus paskiepyti iki rugsėjo“, sektorius gali tikėtis, kad nuo 2021 metų pabaigos oro transportas, darbo vietos ir turizmas sparčiai atsigaus.

„Nuo balandžio pradžios stipriai išaugęs savaitinių užsakymų skaičius rodo, kad šis atsigavimas jau prasidėjo“, – mano bendrovė.

Bendrovė taip pat prognozuoja, kad einamaisiais metais keleivių srautai bus mažesnis už anksčiau prognozuotą 80–120 mln. keleivių skaičių.

Atmetus naftos ir užsienio valiutų kainų svyravimus, „Ryanair“ metinis grynasis nuostolis siekė 815 mln. eurų.

Tuo tarpu metinės pajamos smuko 81 proc. iki 1,64 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas