Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ryanair“ privers savo investuotojus iš JK parduoti bendrovės akcijas

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair Holdings“ perspėjo, kad jos akcininkai Jungtinėje Karalystėje ir kitose ES nepriklausančiose šalyse neteks turimų bendrovės akcijų.
Skrydžiai
Skrydžiai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Ryanair Verslas

„Ryanair“ paskyrė brokerį, kuris inicijuos priverstinį maždaug 1 mln. akcijų, įsigytų nuo šių metų sausio 1 dienos ne ES šalių piliečių, daugiausia JK piliečių, arba organizacijų, nupirkusių akcijų tokių piliečių vardu, pardavimą, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

„Ryanair“ priversta imtis tokių priemonių JK pasitraukus iš Europos Sąjungos.

Pagal ES teisės aktus reikalaujama, kad oro linijų bendrovės, veiklą daugiausia vykdančios Europos Sąjungoje, didžiąja dalimi priklausytų ir būtų kontroliuojamos ES, Šveicarijos, Norvegijos, Islandijos ar Lichtenšteino piliečių. Ši sąlyga leidžia vežėjoms laisvai vykdyti skrydžius ES ribose.

Beveik 20 metų „Ryanair“ draudė ES nepriklausantiems asmenims pirkti jos akcijas ir dar kartą patvirtino šią poziciją artėjant „Brexitui“.

Instituciniams investuotojams ir asmenims iš JK nuo šių metų pradžios buvo neleidžiama pirkti bendrovės akcijų. Britų investuotojams, kurie tuo metu turėjo „Ryanair“ akcijų, buvo panaikintos balsavimo teisės.

Jungtinės Karalystės akcininkams priklauso tik maža dalis iš 1,1 mlrd. „Ryanair“ akcijų, kuriomis prekiaujama rinkoje, pranešė „The Financial Times“.

Vasario mėnesį oro linijų bendrovė įspėjo investuotojus apie būtinybę pradėti prekiauti akcijomis pagal ES taisykles.

„Ryanair“ dabar pareiškė, kad paskirtas brokeris per ateinančias savaites parduos jų akcijas rinkoje „nepriklausomai nuo bendrovės ir be jos įtakos“.

„Grynosios pajamos, gautos iš tokio pardavimo, bus tinkamu metu perduotos atitinkamiems investuotojams“, – rašoma pranešime spaudai.

„Ryanair“ taip pat teigė, kad ateityje gali „retkarčiais“ vykdyti priverstinį akcijų pardavimą be įspėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas