Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rygos oro uostas pirmąjį metų ketvirtį patyrė 704 tūkst. eurų nuostolį

Rygos oro uostas pirmąjį šių metų ketvirtį patyrė 704 tūkst. eurų nuostolį, pajamoms sumenkus 10,2 proc. iki 12,64 mln. eurų,
Latvija
Latvija / Vida Press nuotr.

Veiklos ataskaitoje nuostoliai aiškinami tuo, kad dėl COVID-19 pandemijos nuo kovo 17-osios šalyje buvo uždraustas bet koks tarptautinis keleivių pervežimas.

Per pirmus tris šių metų mėnesius aptarnauta 1,251 mln. keleivių – 12,6 proc. mažiau nei tuo pat metu pernai ir 16 proc. mažiau nei planuota.

Reaguodamas į staigų keleivių srauto ir pajamų kritimą, siekdamas užtikrinti veiklos tęstinumą, oro uostas pradėjo esminį išlaidų mažinimą. Išlaidos visiems investiciniams projektams buvo apkarpytos 85 proc., ūkinei veiklai – 60 proc., personalui – 40 procentų.

Oro uostas pabrėžia, kad jo likvidumas kol kas yra pakankamas įsipareigojimams vykdyti, tačiau šios galimybės priklausys nuo ypatingosios padėties trukmės.

Ataskaitoje priemenama, kad buvo paprašyta akcininkės (valstybės) finansinės pagalbos nuostoliams dėl COVID-19 krizės padengti, ir balandžio pabaigoje vyriausybė nutarė Rygos oro uosto pagrindinį kapitalą padidinti 49,91 mln. eurų iki 78,52 mln. eurų bei palikti įmonei dividendus už 2019 metus, kurie siekė 4,51 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas