Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Gentvilas: nauja VMG gamykla Akmenės LEZ spartins pastatų renovaciją

Lietuvos kapitalo investicijų grupei VMG Naujojoje Akmenėje atidarius jau trečią – lukštų medienos, sijų ir statybinių medžio drožlių plokščių gamyklą, aplinkos ministras Simonas Gentvilas teigia, kad ji padės spartinti pastatų renovaciją atnaujinant juos plokštėmis.
Simonas Gentvilas
Simonas Gentvilas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„50 mln. eurų duodam smulkiems karkasiniams skydininkams, kad jie taikytų savo gamybines technologijas ir mums reikia renovaciją paspartinti. (...) Šiandien Lietuvoje jau trūksta statybininkų, nes yra ant pastolių, tai vietoj to, kad žmonės stovėtų ant pastolių, ateity bus puzlės principu – ateina fabrike pagamintas skydas ir priklijuojamas prie sienos“, – VMG tvarios statybos konstrukcijų gamyklos atidaryme trečiadienį sakė S.Gentvilas.

Anot jo, šiuo metu jau numatyti pirmieji devyni tokie projektai.

„Organinė renovacija, skydinė renovacija yra mūsų prioritetas, todėl rugsėjo mėnesį mes finansuojame devynis projektus – tai yra vieną administracinį Turto banko pastatą renovuoti skydais, keturias švietimo įstaigas skydine renovacija ir keturis gyvenamuosius namus. Pilotiniais šitais projektais mes norime ištestuoti kas kaip veikia“, – sakė ministras.

VMG grupė, nekilnojamojo turto bendrovė „Hanner“ ir investicijų bendrovės „Braitin“ valdomas fondas „Baltic Industrial Fund II“ Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) trečiadienį atvėrė tvarios statybos konstrukcijų gamyklą, į kurią investavo per 100 mln. eurų ir kurioje bus sukurta apie 200 naujų darbo vietų.

„Hanner“ pagrindinis akcininkas Arvydas Avulis teigė, kad spartesnei tvarios statybos plėtrai reikalingi priešgaisrinio saugumo reikalavimų pataisymai.

„Labai reikia čia politinės valios, tai yra jeigu politikai palaikys tas idėjas, kurias mes siūlome, kad tuos gaisrinius saugos reikalavimus prilyginti iki tokio lygio, koks yra Skandinavijos šalyse, tai manau, kad klausimai gali labai greitai išsispręsti“, – renginyje sakė A.Avulis.

Vienintelis VMG grupės akcininkas ir investuotojas Sigitas Paulauskas sakė, kad naujos darbo vietos į Akmenę pritrauks naujų gyventojų.

„Kai atsiranda darbo vietos aukštos pareigybės, gerai apmokamos, tai tiesiog žmonės susiranda tą vietą ir atvažiuoja dirbti, (...) Kitas dalykas tai mes planuojam pastatyti visą butų kvartalą, kur mes pakviesim žmones“, – sakė S.Paulauskas.

„Pirmiausia kviesim lietuvius, o jei atvažiuos iš Ukrainos ar Baltarusijos žmonės, kurie turi teisę čia gyventi, tai tikrai priimsim“, – pridūrė jis.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius teigė, kad šios gamyklos statybos rodo Lietuvos pramonės judėjimą nuo žaliavų iki galutinio produkto gamybos.

„Lietuva nuo žaliavų, nuo apdirbamosios pramonės gamybos eina į galutinio produkto gamybą, čia yra esminis dalykas, kad mes kuriame aukštesnę pridėtinę vertę, mes parduodame (...) konkretų daiktą, kuris bus vystomas ir statomas, investuojamas iš karto kaip galutinis gaminys Lietuvoje ir visoje Europos Sąjungoje“, – gamyklos atidarymo renginyje sakė V.Janulevičius.

Gamykloje bus gaminama sluoksninė lukštų mediena, dvitėjinės sijos, statybinės medžio drožlių plokštės: jos metiniai pajėgumai – 120 tūkst. kub. metrų lukštų medienos, 15 mln. tiesinių metrų sijų ir 200 tūkst. kub. metrų plokščių.

VMG grupės atstovai anksčiau teigė, kad gamykloje iki 2025 metų bus įdirbinta apie 350 žmonių, o investicijos turėtų siekti 140 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas