Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S&P sumažino Kinijos NT vystytojos „Greenland“ reitingą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“ (S&P) pirmadienį sumažino Kinijos valstybės remiamos nekilnojamojo turto (NT) vystytojos „Greenland“ reitingą vyraujant nerimui, kad bendrovė gali būti nepajėgi įvykdyti su obligacijomis susijusių įsipareigojimų.
Ekonomika
Ekonomika / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Kinija

Nuo tada, kai šalies vyriausybė ėmėsi priemonių pažaboti pernelyg didelį nekilnojamojo turto sektoriaus įsiskolinimą, Kinijos NT vystytojos susidūrė su didžiulių skolų, kuriomis buvo finansuojami jų vykdomi projektai, našta.

S&P pirmadienį paskelbė sumažinusi „Greenland“ reitingą nuo B į CC, kadangi mano, jog bendrovė „gal būti nepajėgi apmokėti su pagrindinių neužtikrintų obligacijų emisija susijusių įsipareigojimų suėjus mokėjimo terminui“.

„Greenland“, tarp kurios akcininkų yra ir Šanchajaus savivaldybė, paprašė vieneriems metams pratęsti 488 mln. JAV dolerių vertės obligacijų emisijos apmokėjimo terminą, kuris sueis birželio 25 dieną.

„S&P“ teigė, kad prašymą vertina kaip „probleminį termino pratęsimą“ ir „vertins jį kaip prilygstantį įsipareigojimų neįvykdymui“, jei dėl jo bus susitarta.

Reitingų agentūra pridūrė mananti, kad bendrovė turi tik „ribotą grynųjų pinigų kiekį“, nors kitais metais turėtų grąžinti 2,4 mlrd. JAV dolerių skolų.

Šanchajuje įsikūrusi „Greenland“ Honkongo biržai penktadienį pateiktame pranešime pareiškė, kad jos grynųjų pinigų srautus „neigiamai paveikė“ neseniai mieste įvykęs koronaviruso protrūkis ir paskelbtas karantinas, ir kad ji sustabdė maždaug pusės savo pardavimo biurų veiklą visoje šalyje „dėl su pandemija susijusių apribojimų“.

NT vystytoja taip pat atkreipė dėmesį į „sugriežtintą nekilnojamojo turto pramonės reguliavimo Kinijoje aplinką“ kaip veiksnį, lemiantį likvidumo problemas.

„Greenland“ tapo dar viena Kinijos NT vystytoja, įspėjusia apie galimą įsipareigojimų nevykdymą.

Kiek anksčiau šį mėnesį 29,5 mln. JAV dolerių dydžio mokėjimo negalėjo atlikti kita nekilnojamojo turto milžinė „Sunac“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas