Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsung Electronics“ grynasis pelnas pirmąjį ketvirtį išaugo beveik 50 proc.

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung Electronics“ ketvirtadienį pranešė, kad jos grynasis pelnas pirmąjį ketvirtį padidėjo beveik 50 proc., o labiausiai šį šuolį paskatino išaugusi išmaniųjų telefonų ir buitinių prietaisų paklausa.
„Samsung“
„Samsung“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Samsung Pelnas

Bendrovė priklauso „Samsung“ grupei – didžiausiai vienos šeimos kontroliuojamų imperijų, dominuojančiai Pietų Korėjoje ekonomikoje, kuri yra 12-a pagal dydį pasaulyje.

Konglomeratas yra nepaprastai svarbus Pietų Korėjos ekonomikos sveikatai, o jo bendra apyvarta prilygsta penktadaliui nacionalinio bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Samsung Electronics“ pranešė, kad grynasis pelnas sausio-kovo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu ankstesniais metais, padidėjo 46,3 proc. iki 7,1 trln. vonų (6,4 mlrd. JAV dolerių).

„Tvirti išmaniųjų telefonų ir buitinės elektronikos pardavimai kompensavo sumenkusias pajamas iš puslaidininkių ir ekranų pardavimo“, – teigiama įmonės pajamų ataskaitoje.

Skaičiai buvo paskelbti praėjus dienai po to, kai „Samsung“ grupės valdybos pirmininko Lee Kun-hee įpėdiniai paskelbė ketiną sumokėti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių paveldėjimo mokesčių ir paaukoti tokių menininkų kaip Pablo Picasso bei Claude'o Monet kūrinių.

COVID-19 pandemija sukrėtė viso pasaulio ekonomiką, o įvairiose šalyse daugelį mėnesių tęsėsi įvairios ribojamosios priemonės ir draudimai keliauti.

Visgi pandemija lėmė įvairių technologijų kompanijų, įskaitant „Samsung“, produktų ir paslaugų paklausos augimą.

Kadangi daugiau žmonių visame pasaulyje dirbo iš namų, tai padidino prietaisų su „Samsung“ lustais, taip pat buitinių prietaisų, tokių kaip televizoriai ir skalbimo mašinos, paklausą.

„Auganti paklausa paskatino namų apyvokos prietaisų pardavimų augimą“, – pažymėjo „Euromonitor International“ vyresnysis tyrėjas Jamesas Kangas.

„Visgi kai koronaviruso plitimas prislops platinant vakcinas, buitinės technikos augimas taps lėtesnis nei 2020 metais, nes žmonės daugiau laiko praleis ne namuose“, – pridūrė analitikas.

„Samsung Electronics“ veiklos pelnas padidėjo 45,4 proc. iki 9,4 trln. vonų, o pardavimai ūgtelėjo 18,2 proc. iki 65,4 trln. vonų.

Analitikai teigia, kad bendrovės rezultatus ypač pagerino sausio mėnesį išleista išmaniųjų telefonų serija „Galaxy S21“.

„Pirmąjį ketvirtį „Samsung“ išliko didžiausia išmaniųjų telefonų pardavėja, pristačiusi 77 mln. išmaniųjų telefonų visame pasaulyje, o per metus šis rodiklis išaugo 32 procentais“, – pažymėjo „Strategy Analytics“ vykdomasis direktorius Neilas Mawstonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas