Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Samsung Electronics“ prognozuoja 30 proc. didesnį veiklos pelną

Pietų Korėjos technologijų milžinė „Samsung Electronics“, nepaisydama pasaulinių tiekimo grandinės iššūkių, penktadienį paskelbė prognozę, kad jos trečiojo ketvirčio veiklos pelnas šoktelės beveik 30 procentų.
„Samsung“ parduotuvė
„Samsung“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pelnas Verslas

Didžiausia pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja teigė besitikinti, kad jos veiklos pelnas sieks apie 15,8 trln. vonų (13,3 mlrd. JAV dolerių) – 27,9 proc. daugiau nei pernai.

Bendrovė yra didžiausia „Samsung Group“ patronuojamoji įmonė.

Bendra konglomerato apyvarta prilygsta penktadaliui Pietų Korėjos bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Samsung Electronics“ liepos–rugsėjo mėnesio pardavimus įvertino 73 trln. vonų – 9 proc. daugiau nei pernai. Tai buvo rekordinis bet kurio ketvirčio rodiklis bendrovės istorijoje, naujienų agentūrai AFP teigė įmonės atstovė spaudai.

COVID-19 pandemija sukrėtė pasaulio ekonomiką, o daugelį mėnesių visame pasaulyje galiojo įvairios ribojamosios priemonės ir draudimai keliauti.

Visgi pandemija, dėl kurios visame pasaulyje jau žuvo apie 4,8 mln. žmonių, buvo naudinga daliai technologijų įmonių.

Kadangi daugiau žmonių buvo priversti likti namuose, tai padidino prietaisų, kuriuose naudojami „Samsung“ lustai, ir buitinės technikos, tokios kaip televizoriai ir skalbimo mašinos, paklausą.

Šiuo metu stebimos tiekimo grandinės problemos daro įtaką ekonominei veiklai visame pasaulyje, o įmonės susiduria su pagrindinių prekių, komponentų ir krovinių gabenimo pajėgumų trūkumu.

Visgi, analitikų teigimu, Pietų Korėjos vono silpnumas JAV dolerio atžvilgiu padidino lustų gamintojo pelno maržas, ypač išmaniųjų telefonų versle.

Valiutos efektas kompensavo problemas, kurias sukėlė „išmaniųjų telefonų siuntimo sutrikimai“.

Nepaisant to, analitikai teigia, kad ateities perspektyvos atrodo ne tokios džiuginančios, nes manoma, jog ketvirtąjį ketvirtį ims mažėti atminties mikroschemų DRAM – pagrindinio „Samsung“ produkto – paklausa, gamintojams susiduriant su tiekimo sutrikimais.

„Kadangi koronavirusas vėl plinta Pietryčių Azijoje, o Kinijoje vis dar trūksta elektros energijos, bet kurios gamybos linijos sutrikimas gali sutrikdyti visą gamybos procesą“, – mano „Cape Investment & Securities“ analitikas Parkas Sung-soon.

„Trūkstant dalių, taip pat sumažės atminties lustų poreikis, nes įmonės negali gaminti planuotų produktų“, – teigė analitikas.

Veiklos pelno įvertinimas atitiko „Bloomberg News“ analitikų prognozes.

„Samsung Electronics“ akcijos penktadienį atpigo 0,1 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas