Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Saugantis viruso, „Amber Food“ savo restoranų klientus sodins prie kas antro staliuko

Covid-19 epidemijai toliau sparčiai plintant Europoje, didžiausias maitinimo įstaigų tinklas Lietuvoje „Amber Food“ nusprendė išbandyti naujovę ir kai kuriuose savo restoranuose klientus sodinti prie kas antro stalelio. Šia ir kitomis prevencinėmis priemonėmis restoranai siekia sukurti saugią aplinką klientams virusų sezono metu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Amber Food“ restorane
„Amber Food“ restorane / „Amber Food“ nuotr.

„Matome, kad situacija visoje Europoje bei aplinkinėse šalyse toli gražu negerėja, žmonės ir Lietuvoje vengia ne tik masinių susibūrimų, bet ir restoranų bei kavinių. Sodindami žmones prie kas antro stalelio, padidindami atstumą tarp stalelių ir imdamiesi kitų prevencinių žingsnių, maitinimo įstaigose siekiame sukurti saugią ir virusų plitimui nepalankią terpę“, – žingsnį aiškina daugiau nei pusšimtį maitinimo įstaigų visoje Lietuvoje valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis.

Pasak jo, aptarnaujami staleliai bus išdėstyti šachmatų tvarka, atstumas tarp jų bus didesnis nei 2 metrai. Nuo kovo 12 d. naujovė bus išmėginta Vilniaus Vokiečių gatvėje veikiančioje „Katpėdėlėje“, taip pat Šiaulių „Akropolio“ „Katpėdėlėje“, „Saulės miesto“ „Charlie pizza“ bei „La Crepe“ restoranuose. Žingsniui pasiteisinus, svečiai prie kas antro stalelio būtų aptarnaujami daugelyje tinklo restoranų.

„Remiantis specialistų rekomendacijomis, didesnis atstumas tarp žmonių bei skrupulingas higienos priemonių taikymas – veiksmingiausios tiek Covid-19, tiek kitų šiuo metu siaučiančių virusų prevencijos priemonės. Daugelyje mūsų restoranų atstumas tarp stalelių ir taip didesnis nei rekomenduojamas vienas metras. Vis dėlto šiuo metu saugumo tikrai nebus per daug.“

Anot G.Balnio, šiuo atžvilgiu Lietuvos ir kitų regiono šalių maitinimo įstaigose terpė plisti virusams ne tokia palanki, kaip Italijoje bei kitose pietų šalyse. Pietietiškas mentalitetas lemia ir artimesnį bendravimą bei staliukų statymą, o pas mus laikomasi didesnio atstumo. Restoranuose bei kavinėse rizika užsikrėsti taip pat mažesnė nei naktiniuose klubuose ar masiniuose renginiuose, kuriuose žmonės stovi ir neretai tiesiog kvėpuoja vienas kitam į veidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos