Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SBA baldų sektoriaus pardavimai pernai kilo 11 proc. iki 319 mln. eurų

SBA grupės baldų sektoriaus įmonių pardavimai pernai siekė beveik 319 mln. eurų – 11 proc. daugiau nei 2018 metais, kai jie buvo 288 mln. eurų.
SBA baldų gamyba
SBA baldų gamyba / SBA nuotr.

„Mūsų ilgalaikis strateginis siekis – būti efektyviausiais ir moderniausiais gamintojais Europoje. Todėl pirmą kartą ir su kaupu viršyta simbolinė 300 mln. apyvartos riba yra tik dar viena svarbi žyma einant šio tikslo link. Pernykštį rezultatą lėmė grąžą duodančios nuolatinės investicijos į plėtrą ir žmones“, – pranešime sakė SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

„Vien novatoriški robotikos ir automatizavimo sprendimai bei pažangūs vadybos metodai viso SBA baldų sektoriaus efektyvumą pernai padidino 16 proc.“, – pridūrė jis.

Iš visų SBA baldų sektoriaus gamintojų didžiausius pardavimus pernai fiksavo „SBA baldų kompanijos“ valdomos įmonės. „Klaipėdos baldų“ pardavimai pernai augo 18 proc. iki 86 mln. eurų, „Visagino linijos“ – 13 proc. iki 85 mln. eurų, Baltarusijos „Mebelain“ – 13 proc. iki 34 mln. eurų. „Germanikos“ ir „Šilutės baldų“ pardavimai išliko panašus kaip 2018 metais ir buvo atitinkamai 53 mln. ir 37 mln. eurų.

SBA grupei priklausančio minkštų baldų gamintojo „Kauno baldų“ pardavimai pernai padidėjo 21 proc. iki 20,5 mln. eurų. Tokius rezultatus daugiausiai lėmė pardavimai Vokietijos rinkoje bei didėjęs eksportas į Skandinaviją ir Beniliukso šalis.

Anot E.Valentinavičiaus, šiais metais didžiausias iššūkis gamintojams bus pasaulio rinkų turbulencijos, globalūs prekybos karai, taip pat darbo rinkos tendencijos Lietuvoje – kvalifikuotų specialistų trūkumas.

„Nepaisant gana audringos išorės aplinkos, šiemet planuojame tolesnį augimą ir papildomai investuosime tiek į pajėgumų plėtrą, tiek į efektyvumą ir žmonių kvalifikaciją. Tikimės, kad mūsų planų nesujauks tokios „juodosios gulbės“ kaip pasaulinė viruso pandemija“, – tvirtino E.Valentinavičius.

SBA baldų sektoriaus įmonės 95 proc. produkcijos eksportuoja į beveik 50 valstybių nuo Šiaurės Amerikos iki Europos bei Azijos. SBA baldų sektoriuje pernai papildomai įdarbinta 90 darbuotojų ir šiuo metu jame dirba 3580 žmonių.

Be baldų įmonių SBA valdo „Utenos trikotažo“ grupę, nekilnojamojo turto inovacijų bendrovę „Urban inventors“, investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“. SBA pernai įsigijo 80 proc. robotikos bendrovės „Robotex“ akcijų ir įsteigė „SBA Modular“, kuri planuoja gaminti modulinius daugiaaukščius namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas