Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SBA baldų sektoriaus pardavimai pirmąjį pusmetį mažėjo 17 proc.

Arūno Martinkevičiaus valdomo koncerno SBA baldų įmonių pardavimai šių metų pirmąjį pusmetį buvo 125,5 mln. eurų – 17 proc. mažiau nei 2019-ųjų sausio-birželio mėnesiais, kai jie siekė 150,8 mln. eurų.
SBA baldų gamyba
SBA baldų gamyba / SBA nuotr.
Temos: 2 Baldai SBA

Vien antrąjį metų ketvirtį, kai dėl koronaviruso pandemijos buvo įvestas karantinas ir įmonės skelbė prastovas, produkcijos parduota už 57 mln. eurų - 25 proc. (20 mln. eurų) mažiau nei pernai balandį–birželį, teigiama SBA grupės pranešime.

„Kaip ir prognozavome, pandemijos įtaka verslui visame pasaulyje buvo ryški, daugumoje valstybių ir mūsų eksporto rinkų dėl karantino apribojimų ekonomika smuko dviženkliais skaičiais. Tačiau vasaros mėnesių rezultatai rodo, jog mūsų įmonės grįžta į įprastą darbo ritmą ir pandemijos įtaka bendriems metiniams rezultatams bus švelnesnė nei prognozavome tik prasidėjus karantinui“, – pranešime sakė SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

„Tačiau nerimą kelią didėjantis sergančiųjų koronavirusu skaičius Lietuvoje ir pasaulyje, todėl tikimės racionalaus valdžios požiūrio ir gerai apgalvotų sprendimų, kurie neleistų vėl verslams sustoti“, - pridūrė jis.

Pirmąjį metų pusmetį dėl pandemijos ir karantino apribojimų visos SBA baldų įmonės skelbė prastovas, kurios su trumpais gamybos atnaujinimais tęsėsi beveik 2 mėnesius.

Didžiausius pardavimus šiemet generavo „Klaipėdos baldai“ ir „Visagino linija“ – atitinkamai 32,7 mln. ir 32 mln. eurų arba 22 ir 21 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu. Šilutės rajone veikianti „Germanika“ produkcijos pardavė už 20 mln. eurų (17 proc. mažiau), „Šilutės baldų“ pardavimai siekė 16 mln. eurų (12 proc. mažiau).

Baltarusijoje veikiančios „Mebelain“ gamyba per pusmetį smuko mažiausiai iš „SBA baldų kompanijos“ valdomų įmonių – 9 proc. iki 13,6 mln. eurų. Minkštųjų baldų gamintojo „Kauno baldų“ pardavimai siekė 9 mln. eurų - 13 proc. mažiau nei pernai tuo pat metu.

„Pandemija ir prastesni nei pernai rezultatai nesustabdė mūsų planų dėl investicijų. „Klaipėdos baldai“ į plėtrą ir naują įrangą per pirmąjį pusmetį investavo 4,3 mln. eurų, iki metų pabaigos į pajėgumų didinimą planuoja investuoti dar 1,5 mln. eurų. Sparčiai juda naujos baldų ruošinių gamyklos Klaipėdos rajone statybos – ji turėtų pradėti veikti jau rudenį. Bendros investicijos į ją sieks 15 mln. eurų“, – tvirtino E.Valentinavičius.

Pasak jo, taip pat išlieka įsipareigojimai darbuotojams šiemet peržiūrėti atlyginimus bei išlaikyti darbo vietas. SBA baldų sektoriuje Lietuvoje dirba daugiau kaip 3,3 tūkst. žmonių – apie 50 daugiau negu šių metų pradžioje.

Be baldų įmonių SBA valdo „Utenos trikotažo“ grupę, nekilnojamojo turto inovacijų bendrovę „Urban inventors“ bei investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“. Iš viso SBA grupės įmonėse dirba apie 5 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas