Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„SBA Modular“ generaliniu direktoriumi tapo S.Rakauskis

SBA Grupės technologijų įmonės „SBA Modular“ generaliniu direktoriumi paskirtas Saulius Rakauskis, daugiau kaip 15 metų patirtį SBA įmonių grupėje sukaupęs verslo plėtros ir finansų profesionalas. Iki šiol bendrovei vadovavęs Paulius Nevinskas toliau tęs darbą įmonės valdyboje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Saulius Rakauskis
Saulius Rakauskis / SBA nuotr.
Temos: 2 Verslas SBA

„Patyrusio ir didelę darbo patirtį su tarptautiniais klientais turinčio Sauliaus prisijungimas suteikia papildomą impulsą ir žymi svarbų „SBA Modular“ etapą – baigiamas formuoti kertinių kompetencijų branduolys. Iki šiol „SBA Modular“ vadovavęs bendrovės valdybos narys Paulius Nevinskas tęsia atsakingą darbą įmonės valdyboje, dedikuotą dėmesį skirdamas strateginėms partnerystėms, naujų rinkų paieškai, taip pat įsigijimams ir susijungimams bei investicijoms.

Suburta profesionalų komanda spartina inovatyvaus ir aplinkai draugiško produkto kūrimo, gamyklos projektavimo ir pasirengimo statyboms darbus. Lygiagrečiai intensyviai plečiamas strateginių partnerysčių ir būsimų klientų bei tiekėjų tinklas užsienio rinkose“, – sako „SBA Modular“ valdybos pirmininkas Kęstutis Bagdonavičius.

S.Rakauskis pastaruosius trejus metus ėjo verslo plėtros direktoriaus pareigas bendrovėje „SBA Home“, kuri valdo 6 baldų gamybos įmones ir logistikos centrą. Iki tol jis vadovavo įvairių SBA grupės įmonių finansams bei buvo grupės įmonių valdybų narys.

„Su stipria komanda kimbame į darbus, kad aplinkai draugiškas ir inovatyvus sprendimas kuo greičiau pasiektų rinką ir padėtų spręsti būsto stygiaus problemas Europoje ir už jos ribų. Keliu sau uždavinį su išvystytu ir Lietuvoje pagamintu unikaliu produktu per įmanomai trumpiausią laiką įsitvirtinti Skandinavijos ir Vokietijos rinkose, o kiek vėliau žengsime į kitas perspektyvias šalis“, – teigia „SBA Modular“ vadovas Saulius Rakauskis.

„SBA Modular“ vizija – išlaikant kuo žemesnį įmanomą CO2 emisijų kiekį kiekviename savo veiklos žingsnyje, pasitelkiant pažangiausias modulinių daugiaaukščių namų konstrukcijų technologijas spręsti įperkamo būsto deficito bei klimato kaitos problemas, tampant lyderiu globalioje modulinių konstrukcijų rinkoje.

Modulinių pastatų sektorius atitinka žiedinės ekonomikos principus ir tvarų išteklių naudojimą. Net iki 90 proc. pastato gamybos ir įrengimo darbų atliekant gamykloje, statybų proceso metu išskiriama mažiau CO2, be to iki 50 proc. sutrumpėja statybos laikas. Pastato moduliai, kuriuose gyvenamosios erdvės dažniausiai jau būna su apdaila ir netgi baldais, numatytame sklype surenkami per itin trumpą laiką.

Prie šios naujos verslo krypties projekto SBA Grupė dirbo kartu su tarptautine konsultacijų bendrove „The Boston Consulting Group“. Numatoma, kad investicijos į modulinių daugiabučių gamyklą sieks 60 mln. eurų. Planuojama, kad įgyvendinus projektą joje dirbs apie 450 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas