Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Scandagra Group“ susitarė dėl grūdų prekybos verslo įsigijimo su „Avena“

Viena iš grūdų prekybos verslo sektoriuje pirmaujančių kompanijų Baltijos šalyse „Scandagra Group“ pasirašė grūdų prekybos verslo įsigijimo sutartį su suomiško kapitalo „Apetit Group“ dukterine įmone „Avena Nordic Grain“. Sandorio pagrindu „Scandagra Group“ tampa „Avena“ verslo ir turto savininke Lietuvoje ir Estijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Grūdai
Grūdai / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Šis susitarimas padės mums sustiprinti „Scandagra Group“ komandas Lietuvoje ir Estijoje bei išplėsti savo klientų ratą. Be to, mūsų grupei tai leis pasiekti daugiau efektyvumo ne tik personalo požiūriu, bet ir išnaudojant turimą sandėlių ūkį. Ūkininkams galėsime suteikti galimybę gauti daugiau paslaugų iš vienų rankų. Mūsų grupė turi išvystytą sandėlių tinklą Baltijos šalyse, savo verslo grandinėje turime ir pašarų gamybą, kai tuo tarpu „Avena“ verslas apsiribojo tik grūdų supirkimu“, – sako „Scandagra Group“ vadovas Julius Puodžiuvelis.

Pasak jo, sandoris atitinka grupės strategiją stiprinti pozicijas Baltijos šalių rinkose, augant organiškai ir per įsigijimus. Praėjusiais metais žingsnis šia kryptimi buvo žengtas, įsigyjant elevatorių valdančios įmonės AB „Šilutės girnos“ akcijas, o šiemet panašus sprendimas yra suomiško kapitalo grūdų prekybos įmonės „Avena“ verslo ir turto įsigijimas.

J.Puodžiuvelis taip pat atkreipia dėmesį, kad pastarasis „Scandagra Group“ sandoris atitinka ir Baltijos šalių rinkoje pastaruoju metu stebimas grūdų prekybos verslo pokyčių tendencijas. Dėl išaugusios konkurencijos ir pasikeitusių sąlygų kai kurie mažesni žaidėjai traukiasi iš rinkos, jų rinkos dalį perima stambesnieji.

„Norint išlikti konkurencingais ir dirbti pelningai grūdų sektoriuje šiandien reikalinga operuoti dideliais grūdų kiekiais daugiau nei vienoje šalyje. Be to, pasikeitusios rinkos sąlygos, Europos žaliasis kursas ir ES tvarumo kryptis pareikalaus dar daugiau resursų ir specializuotų sprendimų, kurie mažesniems rinkos dalyviams gali būti nepakeliami“, – pastebi „Scandagra Group“ vadovas.

2020 metais „Avena“ Estijos ir Lietuvos įmonių bendri grynieji pardavimai siekė apie 94 mln. eurų, abiejose šalyse šios grupės personalą sudarė 23 darbuotojai.

Sandorį tikimasi užbaigti per pirmąjį 2022 m. ketvirtį. Kad sandoris būtų užbaigtas, dar reikalingas Lietuvos konkurencijos institucijos pritarimas. Sandorio vertė neatskleidžiama.

Nuo 2006 metų Baltijos šalyse veiklą vykdančios skandinaviško kapitalo grupės „Scandagra Group“ grūdų eksportas 2020 metais siekė daugiau kaip 1 milijoną tonų. Baltijos šalių žemės ūkio sektoriuje šiuo metu dalyvauja penkios pagrindinės „Scandagra Group“ įmonės, jose dirba daugiau kaip 350 darbuotojų.

2019 m. „Scandagra Group“ grynųjų pardavimų vertė siekė 421 mln. eurų, 2020 m. šis rodiklis buvo 484 mln. eurų. 2021-ųjų metų grynųjų pardavimų vertė skaičiuojama didesnė nei 500 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas