Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB bankas mobiliojoje programėlėje įdiegė investicijų robotą

SEB bankas savo mobiliojoje programėlėje įdiegė naujovę Baltijos šalių rinkoje – naują investicijų roboto funkciją. Klientai, besinaudojantys investicijų robotu, galės bet kuriuo paros metu per 15 minučių gauti asmeninę investicijų rekomendaciją ir pradėti investuoti nuo 1 euro, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„SEB“ bankas
„SEB“ bankas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Dažniausiai vardindami, kodėl neinvestuoja, gyventojai mini kelias pagrindines priežastis – investicijoms nepakanka turimų santaupų, neturi reikiamų profesinių žinių apie investavimą, nežino, kur ir kaip pradėti, ar neturi laiko stebėti situacijos finansų rinkose. Pristatydami naują investicijų roboto funkciją, siūlome klientams paprastą ir automatizuotą būdą gauti asmeninę rekomendaciją ir pradėti investuoti tiesiog naudojantis mobiliąja programėle. Tikimės, kad taip prisidėsime gerindami gyventojų taupymo ir investavimo įpročius bei bendrą finansinį raštingumą“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko valdybos narė ir SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė.

SEB banko neseniai atlikto tyrimo duomenimis, beveik pusė gyventojų šiuo metu neturi jokių investicijų, tačiau 42 proc. visiškai neinvestuojančių žmonių galėtų kas mėnesį šiam tikslui skirti nuo 20 iki 100 eurų nekeisdami savo vartojimo įpročių.

„Per pandemiją gyventojų indėliai ir sąskaitose laikomos lėšos išaugo daugiau negu penktadaliu, jei lyginsime šių metų kovą su atitinkamu laikotarpiu pernai. Galimybė apsaugoti savo santaupas nuo infliacijos ir nuvertėjimo yra pagrindinė priežastis, kodėl verta galvoti apie investavimo alternatyvas, ir tai tampa vis aktualiau dabartinėje besitęsiančioje žemų arba beveik nulinių palūkanų aplinkoje“, – sako Gediminas Milieška, SEB banko Baltijos šalių taupymo ir investavimo vadovas.

Naudojantis investicijų robotu mobiliojoje programėlėje, banko klientams reikės atsakyti į klausimus apie savo finansinę padėtį, išsikeltą investavimo tikslą, planuojamą investavimo laikotarpį ir pasirinkti toleruojamą investicijų riziką. Po šio proceso, kuris užtruks iki 15 minučių, banko klientai gaus asmeninę investicijų rekomendaciją, galės pradėti investuoti ir atsidaryti vertybinių popierių sąskaitą. Minimali suma pradedant investuoti yra 1 euras.

Pagal kliento pateiktą informaciją ir jam priimtiną investicijų riziką bankas pasiūlys tinkamiausią investicijų variantą, šiuo metu – vieną iš SEB grupės investicinių fondų. Anot G.Milieškos, paslaugą bankas nuolat tobulins ir ateityje plės investavimo galimybes, atsižvelgdamas į klientų nuomonę ir pageidavimus.

Už rekomendaciją, pateiktą naudojantis investicijų robotu, mokesčiai nebus taikomi. Nusprendus investuoti į rekomenduojamą fondą, bus taikomi investavimo į fondą įkainiai, t. y. administravimo (0,30–0,42 proc.) ir fondo valdymo mokesčiai (0,21–0,79 proc.), kurie bendrai gali sudaryti 0,51–1,21 proc. investuotos sumos per metus.

Naujoji investicijų roboto funkcija dar labiau išplėtė SEB mobiliosios programėlės galimybes: nuo šiol ja besinaudojantys klientai gali ne tik tvarkyti savo kasdienius finansus – pasitikrinti sąskaitos likutį, pervesti pinigus ar taupyti naudodamiesi skaitmenine taupykle, kuri buvo pristatyta pernai vasarą, bet ir investuoti. Šiuo metu SEB mobiliąja programėle naudojasi beveik 400 tūkst. klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas