Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

SEB banko prezidentą Raimondą Kvedarą pakeis Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė

SEB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Raimondas Kvedaras palieka dabartines pareigas, SEB grupė nuo 2021 m. liepos 1 d. naująja banko vadove skirs Sonatą Gutauskaitę-Bubnelienę, dabartinę SEB banko valdybos narę ir SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovę.
Sonata-Gutauskaitė-Bubnelienė
Sonata-Gutauskaitė-Bubnelienė / Andriaus Ufarto nuotr
Temos: 2 Bankas SEB bankas

SEB banke Lietuvoje nuo 1992 metų dirbantis ir daugiau kaip 11 metų – nuo 2009 m. spalio – jam vadovaujantis Raimondas Kvedaras toliau dirbs SEB Baltijos šalių tarnyboje vyriausiuoju patarėju (angl. senior advisor).

„Daugiau nei dešimtmetis aktyvaus vadovavimo banke pralėkė nepastebimai, tačiau tai buvo išskirtinė kelionė, prasidėjusi po 2008 metų ekonomikos krizės, sulaukusi jos atsigavimo ir vėl susidūrusi su šimtmečio pandemija. Per šiuos metus tvirtai ir stabiliai veikęs mūsų bankas visuomet buvo šalia klientų – ir sunkiais, ir gerais laikais. Esu dėkingas ir laimingas, kad su profesionalia komanda galėjau kurti banko ateitį ir stiprinti jo vaidmenį šalies ekonomikoje. Dabar yra tinkamas metas pasitraukti iš valdybos prieš kitą banko transformacijos etapą, kuriame laukia tolesni žingsniai žengiant skaitmenizacijos ir tvarios veiklos keliu“, – sako Raimondas Kvedaras, SEB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti Raimondui Kvedarui už jo ilgametį vadovavimą bankui ir darbą mūsų klientams. Jo žinios, lyderystė ir įžvalgumas sėkmingai vedė SEB banką per dešimtmečio iššūkius. Kartu su stipria komanda jis sukūrė išskirtinį banką – finansiškai tvirtą ir pelniusį klientų pasitikėjimą, kuris yra pasirengęs tęsti ilgalaikės strategijos įgyvendinimą. Kartu su Raimondu nusprendėme, kad dabar, po ilgo ir sėkmingo vadovavimo laikotarpio, yra tinkamas metas perduoti banko vadovo poziciją naujai kartai, todėl džiaugiuosi, kad tolesnį vadovavimą bankui perims Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė. Ji pasižymi stipriomis lyderės savybėmis, yra aplinkinius įkvepianti vadovė, siekianti inovatyvių sprendimų ir dėmesį skirianti klientams. Ramiai patikime banko vairą profesionalei, kuri dėl savo nuoseklaus darbo, atsidavimo ir atkaklumo užaugo mūsų organizacijoje nuo jauno darbuotojo iki aukščiausio lygio vadovo“, – sako Jonas Ahlström, SEB Baltijos šalių tarnybos vadovas ir SEB banko Lietuvoje Stebėtojų tarybos narys.

Pasak jo, Raimondas Kvedaras toliau dirbs SEB grupėje ir užtikrins sklandų darbų perdavimą naujajai banko Lietuvoje vadovei.

SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės padaliniui S. Gutauskaitė-Bubnelienė vadovauja nuo 2019 m. birželio, tų pačių metų spalį pradėjo eiti ir SEB banko Lietuvoje Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovės pareigas, o 2020 metų liepą tapo SEB banko valdybos nare.

S.Gutauskaitė-Bubnelienė karjerą SEB banke pradėjo daugiau kaip prieš 20 metų konsultuodama klientus Klaipėdoje, vėliau vadovavo filialui Mažeikiuose. Persikėlusi į Vilnių dirbo Verslo plėtros departamente, vėliau vadovavo Vilniaus finansinių paslaugų centrui ir Rytų regionui. Prieš prisijungdama prie SEB Baltijos šalių tarnybos buvo SEB grupės įmonės „SEB gyvybės draudimas“ generaline direktore ir valdybos pirmininke.

„Esu dėkinga už pasitikėjimą ir sudarytą galimybę vadovauti SEB bankui. Su didele atsakomybe imsiuosi toliau vystyti bankininkystės verslą sparčios skaitmenizacijos ir kintančio reguliavimo aplinkoje, neprarandant svarbiausio – dėmesio mūsų klientams. Bankai vaidina svarbų vaidmenį visuomenės gerovės ir ekonomikos augimo procese, todėl kartu su stipria banko komanda toliau judėsime verslo tvarumo, nuolatinio tobulėjimo ir glaudaus bendradarbiavimo su savo klientais kryptimi“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB banko valdybos narė ir SEB Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovė.

Skiriant naują banko vadovą bus atliktos būtinos reguliacinės procedūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas