Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Seimo komitetas dega žalią šviesą „Šilutės veislininkystės“ privatizavimui

Seimo Kaimo reikalų komitetas trečiadienį pritarė nuostolingai dirbančios „Šilutės veislininkystės“ privatizavimui. Galutinį sprendimą priims Žemės ūkio ministerija.
Karvė
Karvė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ministerijos Turto ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjas Karolis Tvaskus pranešė, kad pernai įmonė patyrė apie 100 tūkst. eurų nuostolių.

„Labai negerai yra su bendrovės ūkine finansine veikla. Yra generuojamas už praeitus metus preliminarus 100 tūkst. eurų nuostolis“, – komiteto posėdyje teigė jis.

Pasak jo, reikės mažinti įmonės įstatinį kapitalą, o tai mažins ir jos vertę.

„Dabar savininko ir įstatinio kapitalo santykis jau yra 51 proc. Tai, kai tas santykis būna mažiau nei viena antroji, reikalinga mažinti įstatinį kapitalą. Tas ateityje reiškia, kad jeigu bus privatizuota įmonė, galimą akcijų vertės mažėjimą“, – aiškino ministerijos atstovas.

Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijos Vytautas Barkauskas sako, kad „Šilutės veislininkystė“ teikia nekokybiškas paslaugas.

„Šilutės veislininkystės“ teikiamos gyvulių laikymo paslaugos mūsų netenkina. Kur tai matyta, kad mėsiniai galvijai kreikiami šienu? Eiti tokiu keliu negalima. Gyvuliai turi būti laikomi normaliomis sąlygomis, šilumoje“, – teigė asociacijos vadovas.

Komitetas pernai gruodį jau pritarė dviejų valstybei priklausančių veislininkystės įmonių „Kiaulių veislininkystė“ ir „Panevėžio veislininkystė“ privatizavimui.

Komiteto vadovas Viktoras Pranckietis BNS teigė, kad daugiau tokias paslaugas teikiančių valstybės įmonių nėra: „Valdiški verslai veikia prastai“.

Parlamentaras sako, kad ateityje ūkininkams paslaugas teiks privačios įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius