„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šeimos verslo tendencija maisto pramonėje ryškiausia

Šeimų valdomų bendrovių savininkai savo įmones pradeda perduoti vaikams, ryškiausiai šis procesas matomas maisto pramonėje – tėvų verslą ruošiasi perimti „Biovela“, „Agrovet“, „Agaras“, „Vičiūnų“ įmonių grupės įkūrėjų atžalos, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.
Forumo akimirka
Jaunieji verslininkai / VDU nuotr.

Kituose verslo sektoriuose verslininkai taip pat jau žvalgosi į atžalas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas, „Eikos“ direktorius Robertas Dargis pripažįsta, kad jei sūnus nebūtų grįžęs iš Londono, būtų planavęs bendrovę parduoti. Kiti du verslininko vaikai „Eikoje“ ar jos struktūrose nedirba.

Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos „Linpra“ prezidentas Vaclovas Šleinota sako, kad maisto pramonėje matoma tendencija, kad įmonių savininkai perduoda bendroves savo vaikams, tačiau kitose pramonės šakose tokios tendencijos nėra, nors ji būtų naudinga.

„Kalbėdamas apie Lietuvą, matau tendenciją, kad garbaus amžiaus savininkai savo įmones parduoda ar ieško samdomų direktorių. Gali būti, kad čia iš dalies kaltas ir lietuvių mentalitetas. Mes – žemdirbių karta ir ūkininkavimo bei maisto pramonės tradicijos kur kas senesnės nei tradicinės pramonės. Todėl metalo ar chemijos įmones žmonės parduoda lengviau nei ūkius ar maisto perdirbimo bendroves,“ – teigė „Linpra“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų