Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Senukai“ paskelbė, kad kompensuos COVID-19 antigeno testus, bet teks pirkti bent už 100 eurų

Įmonės imasi įvairių priemonių, siekdamos skatinti žmones vakcinuotis. Statybinių, remonto ir elektronikos prekių tinklas „Kesko Senukai Lithuania“ paskelbė, kad iki lapkričio 30 dienos daliai pirkėjų kompensuos COVID-19 antigeno testus – tiesa, tam, kad gautų kompensaciją, teks įsigyti prekių už ne mažiau kaip 100 eurų. Tinklas tikisi, kad šia iniciatyva prisidės prie pandemijos suvaldymo, tačiau kol kas neatskleidžia, ar pirkėjai aktyviai naudojasi pasiūlymu.
Karantino metu dirbanti parduotuvė „Senukai“
Karantino metu dirbanti parduotuvė „Senukai“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kompensacija – grynaisiais

Kaip savo interneto tinklalapyje skelbia „Senukai“, akcija už antigeno testus galioja nuo lapkričio 15 dienos, o ja gali pasinaudoti šiuos testus „Antėjos“ arba „Testamidės“ procedūrų kabinete atlikę žmonės.

„Atlikus greitąjį COVID-19 antigeno testą, partneriai suteikia akcijos kuponą su unikaliu brūkšniniu kodu. Bet kurioje „Senukų“ prekių ženklo fizinėje parduotuvėje kasininkui pateikus partnerių suteiktą akcijos kuponą ir perkant prekių už 100 eurų ir daugiau, pirkėjas gauna kvitą 50 proc. greitojo COVID-19 antigeno testo išlaidų kompensavimui, o perkant už 200 eurų ir daugiau – kvitą 100 proc. išlaidų kompensavimui“, – nurodo prekybos tinklas.

„Senukai“ akcentuoja, kad kompensacija išmokama grynaisiais ir tik tos parduotuvės, kurioje panaudotas kuponas, informacijos centre.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis Covid-19 testavimo punktas Vilniuje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mobilusis Covid-19 testavimo punktas Vilniuje

Tiesa, akcijos kuponas galioja dvi dienas nuo jame nurodytos datos, o jį panaudoti reikia ne vėliau kaip iki lapkričio 30 dienos.

Tikisi, kad padės suvaldyti nesiskiepijančių keliamą grėsmę

„Kesko Senukai Lithuania“ atstovė Elona Uckutė 15min komentavo, jog šia akcija siekiama padėti greičiau įveikti koronaviruso pandemiją.

„Ignoruojančių kvietimą skiepytis keliama grėsmė bent tokiu būdu bus suvaldyta, nes visi testų duomenys suvedami į valstybinę e-sveikatos sistemą. Tikėtina, kad dalis abejojančių žmonių po kažkelinto testo vis tik ryšis ir skiepui“, – vylėsi E.Uckutė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Senukai“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Senukai“

Ji kol kas nekomentavo, ar pirkėjai aktyviai naudojasi šiuo siūlymu.

„Kompanijos rezultatus vertinsime jai pasibaigus“, – teigė tinklo atstovė.

Skiepytis viliojo dovanų čekiais, pinigais

Šis atvejis, kai epidemiologinę situaciją įmonės siekia gerinti siūlydamos dovanas už vakcinaciją ar testavimąsi, yra toli gražu ne pirmas toks.

Pavyzdžiui, gastrobaras „Plus plus plus“ pasiskiepijusius vaišino nemokama kava.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruošiama kava
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruošiama kava

Nemažai yra ir pavyzdžių, kai įmonės savo darbuotojus ragino skiepytis siūlydamos dovanas. Pavyzdžiui, prekybas tinklas „Maxima“ pasiskiepijusiems savo darbuotojams dovanojo 10 eurų vertės „Eurovaistinės“ dovanų kuponus, o „Vičiūnai“ skelbė, kad „skiepytis apsimoka“ ir kiekvienam vakcinuotam darbuotojui siūlė po 50 eurų.

Dovanų viliotinio neatsisakė ir savivaldybės – paskiepyti Klaipėdos rajono gyventojai liepą galėjo dalyvauti loterijoje, kurios laimingieji gavo paspirtukus, dviračius, skrydžius oro balionu. Panašios loterijos organizuotos ir Marijampolėje – jose buvo galima laimėti elektrinių paspirtukų, skrydžių karšto oro balionu, saldumynų.

Tuo metu Alytaus rajono savivaldybėje nepasiskiepiję gyventojai galėjo atvykti į nuotykių parką „Tanzanija“ – ten pasiskiepyti ir pramogauti už dyką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas