Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sezzle Lithuania“ ir „Lux International Payment System“ – el.pinigų įstaigos licencijos

Lietuvos banko valdyba užsienio kapitalo bendrovėms „Sezzle Lithuania“ ir „Lux International Payment System“ išdavė elektroninių pinigų įstaigos licencijas.
Elektroniniai pinigai
Elektroniniai pinigai / 123RF.com nuotr.

Licencijos suteikia teisę leisti el.pinigus ir teikti Mokėjimų įstatyme nurodytas mokėjimo paslaugas, teigiama Lietuvos banko pranešime.

„Sezzle Lithuania“ plės JAV įsteigtos bendrovės „Sezzle Inc.“ veiklą Europoje. Ši įstaiga „Sezzle“ platformoje savo prekes siūlantiems prekybininkams ir pirkėjams ketina teikti el.pinigų ir mokėjimo paslaugas.

100 proc. „Sezzle Lithuania“ akcijų tiesiogiai priklauso Nyderlanduose įsteigtai kontroliuojančiai įmonei „Sezzle Holdings III B.V.“, kuri priklauso „Sezzle Inc.“.

„Lux International Payment System“ planuoja leisti el.pinigus, teikti paslaugas, leidžiančias išsiimti grynuosius pinigus iš mokėjimo sąskaitos, vykdyti mokėjimo operacijas, įskaitant lėšų pervedimus į mokėjimo sąskaitą mokėjimo paslaugų vartotojo mokėjimo paslaugų teikėjui ar kitam mokėjimo paslaugų teikėjui.

Įstaiga taip pat planuoja leisti mokėjimo korteles ir teikti valiutos keitimo paslaugas. Be veiklos Lietuvoje, ji planuoja išplėsti verslą ir į kitas Europos Sąjungos šalis.

„Lux International Payment System“ priklauso Švedijos pilietei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas