Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Shell“ planai perkelti pagrindinę būstinę į JK nemaloniai nustebino Nyderlandų vyriausybę

Nyderlandų vyriausybė pirmadienį pareiškė esanti nemaloniai nustebinta energetikos milžinės „Shell“ sprendimo perkelti įmonės pagrindinę būstinę į Didžiąją Britaniją.
„Shell“
„Shell“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Verslas „Shell“

Daugiau nei šimtmetį skaičiuojanti „Shell“ pranešė planuojanti perkelti savo mokesčių rezidenciją iš Nyderlandų į JK ir pašalinti žodžius „Royal Dutch“ iš oficialaus pavadinimo.

Nyderlandų ekonomikos reikalų ministerija pranešė, kad įmonė „informavo ministrų kabinetą apie ketinimus perkelti savo pagrindinę būstinę į Jungtinę Karalystę“.

„Esame nemaloniai nustebinti. Ministrų kabinetas labai apgailestauja dėl šių ketinimų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ekonomikos ministras Stefas Blokas.

„Kalbamės su „Shell“ apie šio žingsnio pasekmes darbo vietoms, svarbiems investiciniams sprendimams ir tvarumui. Tai labai svarbu“, – pridūrė ministras.

„Shell“ patikino, kad sprendimo pasekmės personalui apsiribos kai kurių vykdomųjų / valdybos pareigybių perkėlimu iš Nyderlandų į Jungtinę Karalystę“, – pridūrė jis.

„Shell“ sprendimas nutraukti savo britų–olandų struktūrą priimtas po kelių nesėkmių Nyderlanduose pastaraisiais mėnesiais.

Balandį Nyderlandų teismas įpareigojo „Shell“ sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą. Šis sprendimas tapo svarbia klimato aktyvistų pergale.

Hagos teismas nusprendė, kad „Shell“ iki 2030 metų privalo sumažinti anglies dioksido išmetimą 45 proc., nes ji prisideda prie „baisių“ klimato kaitos padarinių.

Didžiausias Nyderlandų pensijų fondas ABP spalį paskelbė, kad nustos investuoti į visas iškastinio kuro bendroves, įskaitant „Shell“.

Pernai panašų sprendimą persikelti į JK priėmė plataus vartojimo prekių milžinė „Unilever“, paskelbusi, kad tapo visiškai britų bendrove.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas