Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šią dieną „Bolt“ pavežėjų prireikė daugiau, už kelionę mokėta brangiau: štai kodėl

Penktadienį ir pirmadienį pranešimus apie sprogmenis gavusios Lietuvos ugdymo įstaigos prieš vidurdienį turėjo palikti pastatus. Dalis tėvų skubėjo pasiimti savo atžalų iš darželių ar mokyklų – tuo pačiu pasinaudojami ir „Bolt“ pavežėjų paslaugomis.
Bolt Drive
Bolt Drive / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Paklausa augo saikingai, galėjo būti brangiau

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius 15min teigė, kad kai kurioms mokykloms bei darželiams nutraukus ugdymo procesą, penktadienį paklausa augo, tačiau saikingai.

„Be to, ji auga ne vienoje vietoje, kaip būna masinių renginių mieste metu, o būna tolygiai išsibarščiusi mieste, todėl konkrečiai dėl šio ryto įvykio keleiviai nepatogumų nepajuto“, – tikino jis.

Tuo metu, kai srautas aktyvesnis, pavežėjimo kainos galėjo būti didesnės.

A.Pacevičius paaiškino, kad „Bolt“ pavėžėjimo paslaugų kainoms didžiausią įtaką daro paklausos ir pasiūlos santykis.

„Veikiame dinaminės kainodaros principu, tad jei tuo pat metu daugiau žmonių kviečia automobilį į tą pačią vietą – įkainis gali būti išaugęs, nes toje vietovėje užsakymų laukia ribotas vairuotojų skaičius“, – komentavo A.Pacevičius.

Pirmadienį, kaip 15min teigė „Bolt“ atstovas spaudai Mantas Čižas, didesnio aktyvumo tarp klientų nepastebėta.

Laiškai įstaigas pasiekė ir pirmadienį, ir praėjusį penktadienį

15min primena, kad naktį Lietuvos policija ir 1,5 tūkst. adresatų gavo tris elektroninius laiškus su identišku tekstu, kad švietimo įstaigose, savivaldybių patalpose ir kituose viešuose objektuose padėti sprogmenys.

Pranešimai išsiųsti įvairiems adresatams visoje Lietuvoje – tarp jų ir gimnazijos, darželiai, savivaldybės, akademijos, saugos įmonės, bibliotekos, žiniasklaida, galerijos, privatūs asmenys ir kiti.

Laiškuose buvo nurodyta, kad sprogimai įvyks pirmadienį, 12.12 valandą. Tačiau pranešimai apie sprogmenis nepasitvirtino.

Vis dėlto policija nurodo, kad gavus tokį pranešimą, būtina nedelsiant skambinti telefonu 112 ir iki pareigūnų atvykimo prašoma išlaikyti rimtį ir suburti grupę sprendimus galinčių įgyvendinti žmonių.

Tik tada, jeigu paaiškėjo, kad įstaiga tapo masinės informacinės atakos taikiniu, patekimas į patalpas kontroliuojamas, pastarosiomis dienomis nebuvo jokių įtartinų asmenų ir (ar) incidentų, o gautas pranešimas yra vienintelė informacija apie sprogimo grėsmę, galima sulaukti atvykstančių policijos pareigūnų ir nepradėti evakuacijos.

Praeitą penktadienį Lietuvoje buvo gauta 900 pranešimų apie neva užminuotus Lietuvos darželius ir mokyklas, jie visi buvo melagingi. Tokių pranešimų buvo ir savaitgalį.

Valstybės saugumo departamento teigimu, tikėtina, jog tokie platinami pranešimai yra koordinuota ataka, kuri vykdoma priešiškų valstybių iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas