Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių rajone pašarų gamybos įmonė dirbo neturėdama leidimo tokiai veiklai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai praėjusią savaitę išaiškino nelegaliai veiklą vykdžiusią pašarų gamybos įmonę Šiaulių rajone. Gavę pranešimų apie galimai nelegaliai gaminamus pašarus, VMVT inspektoriai patikrino „Adzida“. Informacija pasitvirtino – patikrinimo metu paaiškėjo, kad „Adzida“ pašarai buvo gaminami neturint tam leidimo. Taip pat išsiaiškinta, kad nelegaliai gaminti pašarai buvo tiekiami ir kitoms įmonėms. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pašaras
Pašaras / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

VMVT inspektorių neplaninio patikrinimo metu „Adzida“ patalpose nustatyta daug šiurkščių pažeidimų, gamybinės patalpos buvo nešvarios, neatitiko higienos reikalavimų. Įmonėje nebuvo užtikrinamas pašarinių žaliavų ir kombinuotųjų pašarų atsekamumas. Apie parduodamą produkciją „Adzida“ skelbėsi interneto skelbimų portaluose.

Įvertinus visų pažeidimų galimą įtaką pašarų saugai ir gyvūnų sveikatai, šios įmonės veikla buvo uždrausta. Jai uždrausta gaminti ir tiekti į rinką kombinuotuosius pašarus ir pašarines žaliavas. Iš viso nurodyta utilizuoti patikrinimų metu nelegaliai tvarkytus įvairiose talpose rastus 1875 kg jau pagaminto pašaro (triušiams, vištoms, žuvims ir kt). Atsakingiems asmenims už jų neteisėtus veiksmus bus taikomos administracinės nuobaudos.

Įsigijusiems „Adzida“ pašarų, rekomenduojama jų nenaudoti ir pranešti VMVT inspektoriams, nes pašarų sudėtis ir jų kokybė yra nežinoma, be to, jie buvo gaminti nesilaikant privalomų higienos ir kitų reikalavimų – dėl to gali kilti rizika gyvūnų sveikatai ir gyvūninės kilmės maisto produktų saugai.

Siekiant įvertinti visas aplinkybes, tyrimas tęsiamas, VMVT patikrinimų metu surinktą informaciją perdavė ir Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos.

VMVT atkreipia dėmesį, kad visi pašarų ūkio subjektai, kurie planuoja verstis pašarų gamybos veikla, privalo užsiregistruoti Lietuvos Respublikos įregistruotų ir patvirtintų pašarų ūkio subjektų registre. Norint registruoti šią veiklą, reikia kreiptis į VMVT teritorinį padalinį arba internetu prisijungus prie Žemės ūkio ministerijos informacinės sistemos pateikti prašymą ir visus reikalingus dokumentus, kurie patvirtina veiklos atitiktį reglamento (EB) Nr. 183/2005 II priedo reikalavimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas