Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sidnėjaus oro uostas ketina priimti investuotojų dar kartą pagerintą įsigijimo pasiūlymą

Didžiausio Australijos miesto oro uosto operatorė „Sydney Airport“ pranešė gavusi investuotojų dar kartą pagerintą įsigijimo pasiūlymą ir svarstanti galimybę siūlyti akcininkams jį priimti.
Sidnėjaus oro uostas
Sidnėjaus oro uostas / Shutterstock nuotr.

Investuotojų konsorciumas, pasivadinęs„Sydney Aviation Alliance“, pagerino Sidnėjaus oro uosto perėmimo neįpareigojantį pasiūlymą iki 8,75 Australijos dolerio (6,44 JAV dolerio) už akciją, o visa bendrovė įvertinta 23,6 mlrd. dolerių (17,4 mlrd. dolerių).

Tai jau trečias konsorciumo pasiūlymas. Iš pradžių siūlyta 8,25 dolerio už akciją, o vėliau kaina buvo padidinta iki 8,45 dolerio. Abu siūlymas Sidnėjaus oro uosto operatorius atmetė, laikydamas juos per mažais.

„Sydney Airport“ pirmadienį pranešė, jog direktorių taryba ketina akcininkams siūlyti pagerintą pasiūlymą priimti, o sprendimas gali būti priimtas maždaug per keturias savaites, tačiau jis gali būti nebūtinai teigiamas.

Pasiūlymą pateikusį konsorciumą sudaro Australijos pensijų fondai „IFM Investors“ ir „QSuper“, taip pat Jungtinių Valstijų „Global Infrastructure Partners“.

Prieš pandemiją Sidnėjaus oro uostas kasmet aptarnavo po maždaug 4 mln. keleivių, tačiau 2020 metų kovą, kai Australijos vyriausybė beveik visiškai sustabdė tarptautinius skrydžius ir nustatė apribojimų savo piliečių išvykimui iš šalies, keleivių srautas smarkiai sumažėjo.

Manoma, kad Australijos sienos tebebus uždarytos iki 2022 metų vidurio, nes masinės vakcinacijos programa šalyje įgyvendinama lėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas