Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Siemens“ parduos eismo valdymo įrangos padalinį „Yunex Traffic“ italų „Atlantia“

Didžiausias Europos pramonės konglomeratas „Siemens“ parduos savo eismo valdymo įrangos padalinį „Yunex Traffic“ Italijos bendrovei „Atlantia“ už 950 mln. eurų.
„Siemens“
„Siemens“ / 123RF.com nuotr.

„Yunex Traffic“ yra laikoma išmaniųjų kelių eismo sprendimų lydere.

Kaip teigiama „Siemens“ pranešime spaudai, sandoris, kuriam pritarė vokiečių bendrovės direktorių valdyba ir stebėtojų taryba, turėtų būti baigtas šių metų rugsėjį, kai bus atlikta reguliavimo institucijų patvirtinimo gavimo procedūra.

Sprendimas priimtas įgyvendinant „Siemens“ strategiją atskirti ar parduoti nepagrindines bendrovės veiklas.

Kiek anksčiau bendrovė jau įtraukė į biržos sąrašus savo padalinius, veikiančius energetikos ir medicinos įrangos srityje.

„Siemens“ ir toliau optimizuoja savo aktyvų portfelį kaip technologijų įmonė, kuri daugiausia dėmesio skiria pagrindinei veiklai“, – pažymėjo generalinis direktorius Rolandas Buschas.

„Yunex Traffic“ pradėjo veikti kaip savarankiškai veikianti įmonė nuo 2021 metų liepos. Turėdama aiškią verslo kryptį ir verslo laisvę, „Yunex Traffic“ 2021 fiskaliniais metais gavo daugiau nei 600 mln. eurų pajamų.

Bendrovė veikia 25 šalyse ir turi 3 tūkst. darbuotojų.

Jos siūlomi išmanieji mobilumo sprendimai naudojami tokiuose miestuose kaip Dubajus, Londonas, Berlynas, Bogota ir Majamis.

Bendrovė yra vienintelė tiekėja visame pasaulyje, atitinkanti visus pagrindinius regioninius eismo technologijų standartus ES, Didžiojoje Britanijoje, Azijoje ir Šiaurės bei Pietų Amerikose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas