Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skelbiama dviejų nepriklausomų valdybos narių ir valstybės tarnautojo atranka į AB „Detonas“ valdybą

Susisiekimo ministerija skelbia dviejų nepriklausomų narių ir valstybės tarnautojo atranką į naujos ketverių metų kadencijos AB „Detonas“ valdybos narius. Priklausomai nuo pozicijos, į kurią kandidatuojama, dokumentus prašoma pateikti atitinkamai iki sausio 17 d. ir sausio 20 d., rašoma ministerijos pranešime spaudai.
„Detonas“
„Detonas“ / „Detono“ nuotr.

Nuo 1959 m. sprogdinimo darbus Lietuvoje atliekanti bendrovė „Detonas“ teikia sprogdinimo, pastatų griovimo ir gręžimo paslaugas, gamina sprogstamąsias medžiagas ir jas parduoda.

Bendrovės kolegialus valdymo organas – valdyba – susideda iš trijų narių, kurių du yra nepriklausomi valdybos nariai, vienas deleguojamas Susisiekimo ministerijos. Bendrovės valdyba renkama ketveriems metams, kadencijos pradžia – nuo paskyrimo datos, pabaiga – po 4 metų nuo paskyrimo datos.

Iš kandidatų, pretenduojančių į nepriklausomo valdybos nario pareigas, tikimasi, kad jie turės ne mažesnę kaip 4 metų patirtį bent vienoje iš šių sričių: strateginio valdymo ir verslo plėtros arba finansų, taip pat turės aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, atitiks kitus bendruosius reikalavimus ir nepriklausomumo kriterijus.

Pretenduojantys eiti Susisiekimo ministerijos deleguoto valstybės tarnautojo pareigas įmonės valdyboje turi išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius valstybės valdomų įmonių veiklą, ir turėti šių teisės aktų taikymo patirties. Iš kandidatų taip pat tikimasi bendrovių veiklos valdymo, kontrolės ir priežiūros žinių bei patirties. Pretendentai turi turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, atitikti kitus bendruosius reikalavimus.

Nepriklausomų valdybos narių atranką vykdys atrankos agentūros „AIMS International Lietuva“ specialistai, atrinktas kandidatūras jie pateiks susisiekimo ministro įsakymu sudarytai atrankos komisijai.

Valstybės tarnautojo atranką vykdys Susisiekimo ministerijos specialistai, įvertinę pretendentų turimas kompetencijas ir patirtis, jie kandidatūras kartu su išvadomis ir pasiūlymais pateiks ministrui, galutinį sprendimą dėl valstybės tarnautojo išrinkimo į valdybą priims ministras.

Išsamiau apie kandidatams keliamus reikalavimus ir dokumentų pateikimo tvarką: · Kandidatams į nepriklausomus valdybos narius: https://bit.ly/3qPOycR, dokumentų pateikimo terminas – sausio 17 d. · Kandidatams į Susisiekimo ministerijos deleguoto valdybos nario poziciją: https://bit.ly/3JXa7ku, dokumentų pateikimo terminas – sausio 20 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas