Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
17:09

Skolos pasivijo praėjus devyneriems metams po darbo užsienyje: įspėja ir kitus

Prieš 9 metus, būdama vos 18-os, Karolina per vieną iš Lietuvoje veikiančių įdarbinimo agentūrų – „Baltic workforce“ – išvyko dirbti į Daniją. Tačiau jau spėjus pamiršti apie šią patirtį, ją pasivijo skolos iš Danijos mokesčių inspekcijos. Nors mergina skundžiasi nesulaukianti pagalbos iš įdarbinimo agentūros, įmonė įtaria, kad Danijos institucijų laiku nepasiekė mokesčių deklaracija, kurią Karolina privalėjo pateikti.
Braškių skynimas Danijoje
Braškių skynimas Danijoje / Shutterstock nuotr.

Pasivijo skolos

„Po devynerių metų esu priversta grąžinti sunkiai tuo metu uždirbtus pinigus“, – piktinasi Karolina.

Kaip ji pasakoja, per minėtą įmonę „Baltic workforce“ į Daniją ji išvyko dirbti 2015 m. Būdama vos 18-os per 4-5 savaites ketino užsidirbti svečioje šalyje.

„Tik nebūčiau pagalvojusi, kad po septynerių metų į mane kreipsis Danijos skolų išieškojimo biuras dėl 797 eurų skolos. Gal kam nors tai nėra dideli pinigai, bet nė neįsivaizduojate, kiek pareikalavo laiko, energijos ir nervų bandymai išsiaiškinti, už ką turiu grąžinti didžiąją dalį tuo metu uždirbtų pinigų“, – nesupranta mergina.

Jos tvirtinimu, susirašinėjimas su įmone ir bandymas išsiaiškinti situaciją užsitęsė metus.

„Per visą šį laiką – jokio rezultato ar elementaraus atsakymo „už ką“. Be to, gavau dar vieną laišką iš Danijos. Nebenorėdama daugiau eikvoti sveikatos ir tausodama savo emocinę būklę, nes tuo metu laukiausi, sumokėjau skolą, tikėdamasi, kad pagaliau padėsiu tašką ir daugiau niekada neteks susidurti su šia įstaiga.

Praėjus dvejiems metams, į mane vėl kreipiasi Danijos institucijos, kad aš jiems esu dar skolinga“, – 15min pasakojo Karolina. Šiuo metu įsiskolinimas siekia 134 eurų.

Anot jos, įmonė „Baltic workforce“ ir vėl palieka ją vieną aiškintis, už ką ir kodėl turi mokėti šiuos pinigus.

Tuo tarpu „Baltic workforce“ atstovai 15min teigė, kad laiku užpildžius ir pateikus pajamų deklaraciją galima buvo užbėgti šiai situacijai už akių ir išvengti po daugelio metų pasivijusių skolų. Be to, pasak įmonės, pranešimus apie skolas siunčia Danijos mokesčių institucija SKAT, todėl ne „Baltic workforce“ turi spręsti šią situaciją.

Tad, ką svarbu žinoti, trumpam vykstant užsidirbti į užsienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas