Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Smiltynės perkėlos pajamos pernai augo 2,4 proc. iki 4,9 mln. eurų

Valstybės valdoma Smiltynės perkėla, keltais kelianti keleivius ir automobilius į Neringą, praėjusiais metais gavo 4,953 mln. eurų pajamų – 2,4 proc. daugiau nei 2017 metais, kai jos buvo 4,836 mln. eurų.
Smiltynės perkėla
Smiltynės perkėla / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Bendrovės grynasis pelnas per metus mažėjo 23,6 proc. iki 527,2 tūkst. eurų (2017 metais jis siekė 690,8 tūkst. eurų), teigiama Smiltynės perkėlos 2018 metų ataskaitoje.

Bendrovė akcininkams šiemet planuoja išmokėti 400 tūkst. eurų dividendų (po 1,20 euro už akciją), pernai išmokėta 523 tūkst. dividendų. Smiltynės perkėla teigia, kad jos kapitalo grąža (ROE) trečdaliu didesnė nei Vyriausybės nustatyta ir reikalaujama kapitalo grąža.

„Grynojo pelno mažėjimui įtaka turėjo 296 tūkst. eurų augusios sąnaudos. Kadangi dėl didėjančio keliautojų srauto buvo atlikta dešimtadaliu daugiau reisų, tai daugiausiai ir skirta keltų išlaikymui, tai yra, kurui, remontui, atsarginėms dalims. Didintas ir užmokesčio fondas, atskiriems padaliniams atlyginimai ūgtelėjo nuo 5 iki 10 proc.“, – rašoma bendrovės pranešime.

Smiltynės perkėla nurodo, kad 2018-ųjų vasaros sezonas buvo itin aktyvus – keliaujančiųjų keltais srautai buvo rekordiniai.

Transporto priemonių perkelta per 720 tūkst. – tai 6 proc. daugiau nei 2017-iais metais. Besikeliančių žmonių skaičius pasiekė dešimtmečio rekordą – keltais praėjusiais metais keliavo daugiau kaip pustrečio milijono žmonių ir augimas sudarė 17 proc.

Valstybei priklauso kontrolinis 98,99 proc. Smiltynės perkėlos akcijų paketas, kurį patikėjimo teise valdo Susisiekimo ministerija, likusi dalis priklauso privatiems asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas