Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Snoro“ banko bankroto administratorius pasiekė taikos susitarimą su Šveicarijos „Julius Baer“

BAB bankas „Snoras“ nemokumo administratoriaus komanda ir Šveicarijos bankas „Julius Baer & Co. Ltd.“ taikos sutartimi užbaigė teisinį ginčą dėl buvusių bankrutavusio banko vadovų ir akcininkų finansinių operacijų, kuriomis šie į užsienio bankus pervedė dideles sumas. Šalių pasirašyta sutartis numato, kad „Julius Baer & Co Ltd“ sumokės BAB bankui „Snoras“ 105 milijonus eurų.
Buvusio banko „Snoras“ administracinės patalpos
Buvusio banko „Snoras“ administracinės patalpos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Snoro“ nemokumo administratorius pirmosios instancijos Ženevos teismui skundą pateikė 2019 metais. Jame nurodoma, kad ieškinyje minimą sumą prieš daugiau nei dešimt metų galimai pasisavino „Snoro“ vadovai ir akcininkai V.Antonovas ir R.Baranauskas.

„Snoro“ banko nemokumo administratorius ir „Julius Baer“ teigiamai vertina taikią ginčo baigtį, akcentuodami racionalų ir palyginti greitą klausimo sprendimą, naudingą abiem šalims.

Nemokumo administratoriaus toliau tęs procesus, kuriais bus siekiama atgauti bankui padarytą žalą iš jo akcininkų, vadovų ir kitų asmenų.

„Taikos sutartis žymi labai reikšmingo „Snoro“ bankroto proceso etapo pabaigą. Mūsų vertinimu, šis susitarimas ne tik naudingas banko kreditoriams, bet ir įrodo specialistų iš Lietuvos potencialą sėkmingai ginti savo teises itin sudėtinguose tarptautiniuose ginčuose. Labai vertinu procesui vadovavusios advokatų kontoros „TGS Baltic” pagalbą, taip pat dėkoju Šveicarijos teisininkams iš „Lalive” ir „Nater Dallafior“, kurie rūpinosi mūsų interesais Šveicarijoje“, – sako „Snoro“ banko nemokumo administratorius Gintaras Adomonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas