Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ parduos kontrolinį „Boston Dynamics“ akcijų paketą „Hyundai“

Japonijos „SoftBank“ grupė parduos 80 proc. robotikos įmonės „Boston Dynamics“ akcijų Pietų Korėjos gamintojai „Hyundai“, penktadienį pranešė visos trys bendrovės, o sandoriu amerikiečių bendrovė bus įvertinta 1,1 mlrd. JAV dolerių.
SoftBank
SoftBank / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Boston Dynamics“ sulaukė didelio populiarumo dėl vaizdo įrašų su jos sukurtais humanoidiniais ar į šunis panašiais robotais, kurių neįtikėtini judesiai ir įspūdingi triukai leidžia įsivaizduoti, kaip androidai vieną dieną galėtų sukelti grėsmę žmonijai.

Inžinerijos įmonė buvo įkurta 1992 metais, o 2013 metais ją įsigijo „Google“, kuri prieš trejus metus pardavė bendrovę fondui „SoftBank“.

Japonijos konglomeratas išlaikys 20 proc. akcijų paketą per vieną iš savo patronuojamųjų bendrovių ir bendradarbiaus su Pietų Korėjos „Hyundai“, siekdamas „vystyti pažangių robotų plėtrą ir pardavimus“, pranešė bendrovės.

Finansinės sandorio sąlygos nebuvo atskleistos. Tikimasi, kad jis bus baigtas iki 2021 metų birželio, sakoma pranešime.

„Boston Dynamics“ sulaukė daug dėmesio tokiais kūriniais kaip „Atlas“ – humanoidiniais robotais, galinčiais važiuoti skirtingų tipų paviršiais ir atlikti atbulinius posūkius, ar pirmuoju komerciniu robotu „Spot“ – tai vikrus keturkojis aparatas, judantis kaip šuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas