Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sony“ grynasis metinis pelnas sumenko 36,5 proc.

Japonijos elektronikos gamintoja „Sony“ trečiadienį pranešė, kad bendrovės metinis grynasis pelnas sumenko 36,5 proc. dėl sumažėjusių pajamų iš žaidimų ir elektronikos gaminių sektoriaus.
„Sony“
„Sony“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė nepateikė šių metų prognozės, paaiškindama šį sprendimą su koronaviruso pandemija susijusiu neapibrėžtumu.

Pasak „Sony“, grupės grynasis pelnas kovą pasibaigusiais fiskaliniais metais siekė 582,2 mlrd. jenų (5,4 mlrd. JAV dolerių).

Veiklos pelnas sumenko 5,5 proc. iki 845 mlrd. jenų, kadangi pardavimai smuko 4,7 proc. iki 8,3 trln. jenų, palyginti su metais anksčiau užfiksuotais rodikliais.

Nepaisant didelės vaizdo jutiklių, naudojamų mobiliųjų telefonų kamerose, paklausos, smarkiai susitraukė elektronikos gaminių, taip pat žaidimų ir tinklų padalinio veiklos apimtys, teigė bendrovė.

Bendrovė šiais metais ketina nekantraujantiems klientams pasiūlyti jau septintus metus skaičiuojančios žaidimų konsolės „PlayStation 4“ naują versiją „PlayStation 5“.

Elektroninių gaminių pardavimų smukimui įtakos turėjo koronaviruso protrūkis, privertęs gamyklas sustabdyti gamybą ir sustabdęs mažmeninę prekybą, teigė įmonė.

„Sony“ nepaskelbė ir ateinančių metų pajamų prognozės, sakydama, kad dėl naujojo koronaviruso sukelto verslo neapibrėžtumo neįmanoma pateikti pagrįstų prognozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas