Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinės „Ozas“ ilgina darbo laiką

Situacijai dėl koronaviruso pandemijos šalyje gerėjant ir vyriausybei švelninant ribojimus, keičiamas prekybos ir pramogų centro „Ozas“ darbo laikas. Jame veikiančios parduotuvės ir paslaugų tiekimo vietos veiks valandą ilgiau – pirmadienį–šeštadienį nuo 10 iki 22 val., o sekmadieniais – iki 21 valandos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pirkėjai lankosi prekybos centre „Ozas“
Pirkėjai lankosi prekybos centre „Ozas“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ilginti prekybos ir pramogų centro „Ozas“ darbo laiką nuspręsta, kad pirkėjai galėtų laisviau planuoti savo laisvalaikį – šiltomis vasaros dienomis, kai temsta ganėtinai vėlai, šalies gyventojai dažnai apsiperka ir vakare ar tiesiog užtrunka ilgiau. Pamažu atlaisvinant karantino reikalavimus, tokia tendencija, panašu, tik stiprės. Tad ilgesnis darbo laikas suteiks daugiau galimybių lankytojams pasinaudoti prekybos ir pramogų centro „Ozas“ teikiamomis paslaugomis neskubant ir patogesniu jiems metu.

Pokyčius taip pat paskatino noras sudaryti galimybes apsipirkti laikantis būtinų saugumo priemonių – pagal LR Vyriausybės reikalavimus, parduotuvėse vienam žmogui turi būti užtikrintas bent 10 kv. m prekybos plotas. Jei parduotuvė yra mažesnė, galima aptarnauti vieną žmogų arba tik turinčius Galimybių pasą. Tad parduotuvėms dirbant ilgiau ir geriau pasiskirstant lankytojų srautams, saugiai apsipirkti galės daugiau žmonių.

Remiantis LR Vyriausybės rekomendacijomis ir siekiant užtikrinti pakankamą oro apykaitą, reguliariai vėdinamos patalpos atidarant langus, jei tik tai leidžia oro sąlygos. Visu pajėgumu veikia ir vėdinimo sistema, kurioje sumontuoti CO2 kiekį patalpose stebintys ir geresnę oro kokybę bei tuo pačiu saugumą padedantys užtikrinti matuokliai. Prie didesnio lankytojų saugumo prisideda ne tik darbuotojų vakcinavimas, bet ir reguliarus testavimas – nuomininkai gali sudaryti sutartį su prekybos ir pramogų centro „Ozas“ antžeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje veikiantis REZUS.LT kraujo laboratorijos testavimo punktas suteikia galimybę nuomininkams sudaryti sutartį su kraujo laboratorija dėl darbuotojų testavimo. Punkte galima atlikti testus, kurie suteikia galimybę naudotis galimybių pasu.

Dėl šių sprendimų dar praėjusią vasarą „Ozo“ prekybos ir pramogų centrui pirmajam Lietuvoje suteiktas tarptautinis „COVID-19 compliant“ saugumo sertifikatas. Jis patvirtina, kad prekybos ir pramogų centre aiškiai suprantami bei įgyvendinami galiojantys įstatymai ir vyriausybės rekomendacijos, laikomasi veiksmingiausios pasaulinės praktikos kovoje su viruso plitimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas