Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Southwest Airlines“ užsakė 100 orlaivių „Boeing 737 MAX“

JAV oro linijų bendrovė „Southwest Airlines“ užsisakė 100 orlaivių „Boeing 737 MAX“, pirmadienį pranešė aviacijos ir kosmoso milžinė.
Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai labai svarbus užsakymas bendrovei „Boeing“, kurios modelio „737 MAX“ eksploatavimas buvo sustabdytas beveik dvejiems metams po dviejų mirtinų avarijų.

Lėktuvams buvo leista grįžti į padangę tik 2020 metų pabaigoje.

Be to, „Boeing“, kaip ir kitos orlaivių gamintojos bei oro linijų bendrovės, smarkiai nukentėjo dėl kelionių pramonės žlugimo prasidėjus COVID-19 pandemijai.

„SouthWest“ užsakymas atsieis 12,5 mlrd. JAV dolerių katalogų kainomis, o vėliau bendrovė galės užsakyti dar 155 orlaivius MAX.

Pasak „Boeing“, sandoris padidina „Southwest Airlines“ „737-7“ ir didesnio modelio „737-8“ užsakymų knygą iki 380 vienetų, iš kurių jau pristatyta daugiau nei 30 orlaivių.

Praėjusiais metais oro linijų bendrovės atšaukė užsakymus 655 orlaiviams ar orlaivių modifikacijoms, o vasario mėnesį atšaukimų taip pat buvo daugiau nei naujų užsakymų.

Šio mėnesio pradžioje investicinė įmonė „777 Partners“ užsakė 24 „Boeing 737 MAX“ lėktuvus su galimybe užsisakyti dar 60 orlaivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas